onsdag 14 december 2011

Pepparkakshus på rad...

Jag kom på att jag har missat att visa pepparkakshusen mina barn dekorerade för någon vecka sedan. Visst är de söta! :)

För mig känns det väldigt viktigt att de får var sitt hus att dekorera. De är så vana att alltid samarbeta, hjälpa varandra och dela så när jag kan så ger jag dem var sin sak att pyssla med. Det är särskilt viktigt att få ha egna saker när man har många syskon så man slipper konkurrera hela tiden! 


Jag älskar verkligen marmeladgodis men det verkar vara lögn att hitta ett recept som fungerar! Morr! Jag gjorde en variant med clementinsaft och de höll ihop huuur bra som helst... tills jag hade rullat dem i socker... Det ser rätt ok ut på bilden men det är bara för att ni inte ser hur de flyter omkring i en sockrig lag. ;)

Mitt pepparkakshus är anmält till IKEA:s tävling så gå gärna in här och gilla det på facebook. Tack Anna för tipset om tävlingen!


Ett annat godis jag kom på i år är hemgjorda dumleklubbor! När jag gör knäck brukar den alltid hinna tjockna så mycket att det är lögn att få i den i knäckformarna på slutet. Då kom jag på den briljanta (ödmjuk? vem jag?) idéen att hälla ut smeten på ett bakplåtspapper, sätta fast pinnar och sedan doppa dem i ljus choklad. Mmmmmmm, det blev så gott!  

Tyvärr la jag in dem i kylen för att stelna och chokladen verkar inte uppskatta det tilltaget för den ser lite dammig och trist ut. Men gott är det i alla fall!


Såhär såg det ut innan jag hade skurit ut klubborna med en inoljad kniv. Pinnarna är avklippta grillpinnar i bambu. Testa för det är väldigt gott! :)


Anna

12 kommentarer:

  1. God morgon !


    Din pepparkakshus är den finaste jag har nånsin sett ;)

    Klart att vi ska rösta!

    Ha en fin onsdag!

    Kramar Sirpa

    SvaraRadera
  2. Dumleklubborna ser jättegoda ut, så enkelt egentligen.
    Jag har röstat på ditt otroligt fina pepparkakshus. Lycka till i tävlingen.
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag hoppas att du vinner tävlingen och jag har varit inne och gillat på 2 ställen. Hälsa barnen att deras hus är jätte fina! Ha en bra dag.
    /Lotta

    SvaraRadera
  4. Har röstat! :o)

    Smart idé med klubborna, kanske ska göra lite knäck ändå...

    Kram

    SvaraRadera
  5. Hej Anna
    Ohh vilka underbara pepparkakshus.
    Ditt är jättevackert, ska gå in och rösta på dig såklart.
    Ha en underbar dag.
    Kram kram
    Jessica

    SvaraRadera
  6. Vilket bra tips med knäcken.
    Jag brukar hälla knäcken i ett litermått av metall och sedan hälla i knäckformar. Det är inte lika kladdigt som med skedar. Möjligt är att det går att få den rinnigare igen, då den stelnar, om man sätter litermåttet i vattenbad. Jag minns inte om jag har gjort så men det låter ju rätt logiskt.
    Ditt tips ska jag prova när mina småttingar blivit lite större.

    /Anna

    SvaraRadera
  7. Du är helt fantastisk med allt julgodis och vilka finurliga idéer du kommer på. Själv kan jag inte gå förbi skålen med Annas julsurprise utan att stoppa i munnen. Farligt, farligt...

    SvaraRadera
  8. Det där med socker och marmelader är lurigt, jag brukar alltid göra vanlig citrusmarmelad (alltså inte godisvarianten utan sån marmelad man har till ost och smörgås) och den sista omgången blev en seg konstig mörkbrun röra, och jag tyckte jag gjorde precis som vanligt....nåja.
    Dina barns pepparkakshus är jättefina, det får du gärna hälsa dom!
    Och nä, jag blev inte helt slut av tre barn en helg, men det är roligare att skriva att man blir det än att inte skirva det!!!!
    Dom är gulliga och glada barn är underbara barn.
    Väggen din man gör blir så vansinnigt snygg! Fantastiskt snygg!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  9. Har precis röstat på din underbara kyrka ;) Håller tummarna hårt och hoppas att du vinner!!!

    Kram F

    SvaraRadera
  10. Smart, läcert och framförallt ser det himla gott ut!!
    Jag får nog vänta in i det sista att göra mitt julgodis annars tar det slut!
    KRAM!!

    SvaraRadera
  11. Så bra du anmält dig till Ikea,jag tänkte på dig när jag så reklamen...Hoppas att du vinner,,det bör du göra ;) Kram

    SvaraRadera
  12. Du är en riktig hejare på fina pepparkakshus. De tre var hur söta som helst. Min son hade varit överlycklig om han fick ett sådant att pynta! Men han nöjer sig med att glasera vanliga pepparkakor.
    Har inte Facebook, så då kan jag väl inte rösta på dig tyvärr. Men kyrkan är fantastisk.
    Vad goda klubborna ser ut.
    Ha det gott!
    Kram Maria

    SvaraRadera