fredag 9 december 2011

Jag vågar inte ge efter för min längtan...

Jag skriver rätt sällan om hur mycket jag längtar till våren och sommaren här på bloggen. Orsaken är att jag är rädd för att bli gaaaalen om jag skulle ge efter för min längtan efter ljumma sommarkvällar och spirande grönska... Det finns ju inte ett skvatt jag kan göra åt mörkret, att det regnar och att vindarna viner runt husknuten! ;)


Nej, då är det nog bättre att försöka njuta av det vi har här och nu i stället. Idag har jag bakat och lagat lite godis men om ungarna forsätter såhär får jag gömma allt jag gör så vi får något kvar till jul. ;) Det är sååå roligt att laga mat, baka och fixa när det uppskattas! Tänk att jag är mamma och ger mina barn minnen för livet just nu. De kommer att minnas sina barndoms jular resten av sina liv och det känns smått fantastiskt! Vilket ansvar och vilken ära att få vara en del av det! 

Anna

6 kommentarer:

 1. Ja, vilket ansvar vi har!!

  (Jag tror det är flera som ser fram emot ljusa långa sommarkvällar!!...)
  ..men först skall vi njuta av julen...!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag brukar överleva december. Då finns i alla fall något att se fram emot. Lite snö, med betoning på lite och så julen och nyår... men sen i januari och februari, ja även mars. Då håller jag på att gå under av tristress. Speciellt i januari. Det är ju då det blir som kallast och den snön som inte kom till jul behagar dimpa ner.

  Men nu har jag skaffat mig en ny hobby, spinna garn, lär väl hinna spinna upp några kilo innan våren är här ; )

  SvaraRadera
 3. Visst är det en svindlande känsla att inse vilken påverkan man har som mamma och som vuxen i barns liv. Jag är kanske inte riktigt den bullbakande mammman, inte än.
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Jag är inte så bullbakande av mig, men som tur är har sonen en mormor som är det. Så han tycker det är helt naturligt att pepparkakor, det bakar man med mormor.
  Håller med dig om att längtan till vår sommar och ljumma vindar är stor. Ännu värre blir det om man tittar på underbara sommabilder tycker jag. Fast det lättar upp stämningen också. Lite dubbel känsla här:)).
  Önskar dig en skön helg och 3:e advent.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Nu fick jag tårar i ögonen (är lite känslig av mig). Precis så brukar jag tänka också, att jag skapar fina minnen åt barnen. Vilken ära det är och vilket ansvar vi har!

  Kram
  Lotta
  PS: Jag längtar också efter våren men det brukar vara värst efter jul...

  SvaraRadera
 6. "Feeegis", hihi. Tur att du har en granne som längtar och tjatar åt dig ;). Jag hänger mig åt den där pirrande längtan helt & fullt, för jag tycker den ger energi och lite extra kreativitet till våren...
  Mamma, visst är det vackert?!
  Kram på dig! //Marie

  SvaraRadera