måndag 26 december 2011

En urvriden trasa...

Det var rätt länge sedan jag var så sjuk som jag är just nu. En dunderförkylning med öroninflammation och sprucken trumhinna toppat med magsjuka... den du! ;) 

Jag tror man kan likna mig vid en urvriden trasa utan att ta i... 

När jag ligger här i sängen och inte har ork att ta tag i något vettigt drömmer jag mig bort till våren i stället.


Spirande grönska i min köksträdgård ger i alla fall mig hopp om livet! 


Jag sitter med min frölista och försöker få någon ordning på vad jag ska satsa på i år och vad jag kan lämna därhän... I år har jag fördelen att jag har mer mark att odla på vilket ger mig helt nya möjligheter. Drömmen är att bli självförsörjande på grönsaker större delen av året och inte bara under sommar och höst som vi är nu. 


Majs är en av växterna jag planerar att odla på den lilla åkerplätten vi får låna av vår snälla bonde. Inget smakar som nyskördad majs man stoppar direkt i en kastrull med kokande vatten. Majs tappar ju nämligen i smak direkt från stunden den skördas. 


Oooo som jag längtar efter att få stoppa händerna i en solvarm mylla och att få pyssla om mina små spirande köksväxter. Livet behöver inte vara mer komplicerat än så...

Anna

24 kommentarer:

 1. Håller också på att arbeta med min frölista, enda skillnaden är att jag är frisk!
  Krya på dig och tills du är frisk, fortsätt att drömma om våren.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Stackars dig, att allt ska bli på samma gång..
  Krya på dig.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Stackare, fy så tråkigt att bli sjuk just nu...och dubbelt upp till råga på allt! Krya på dig fort så att du blir piggelin till nyår! Till dess får du roa dig med frölistorna. Jag hittade första snödroppen igår och nu går vi snabbt mot ljusare tider och det gillar jag.
  Kram
  /Lotta

  SvaraRadera
 4. Du menar inte att du fick magsjuka ovanpå den där mastiga förkylningen. Jag hoppas att du inte blir lika trött av förkylningen som jag blivit, det är rent förfärligt.......krya på dig!
  Kramar

  SvaraRadera
 5. När du klarat av allt detta kommer du nog att hålla dig frisk länge...

  Önskar dig en god fortsättning på annandagen!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 6. åååh, stackars dig, det där låter ju hemskt! Men dina bilder är fantastiska och våren väntar där framme bakom hörnet... Kram & krya!

  SvaraRadera
 7. Åh, din stackare! Jag lider med dig. Hoppas på snabb tillfriskning.
  Tillsvidare får du drömma vidare om våren, det är inte helt fel att planera inför den. Majs tjatar sonen om att vi ska odla, men ännu har det inte blivit av.
  Krya på dig!!!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Men ojdå, det låter inte som att du har det så värst trevligt just nu med öron och allt. Hoppas du kryar på dig snabbt och att resten av familjen klarar sig undan smittan.

  Att drömma om nästa odlingssäsong är härligt nu. Jag skulle vilja ha mer plats för grönsaksodling men jag har hägnat in trädgårdslandet så nu att det inte går att utöka det. Hm...

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Ja du , det är inte utan att man börjar snegla åt frökatalogerna....
  Du får ha det så bra det går...
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 10. Hej Anna! Stackars dej, och er, så drabbade av sjukdom ni varit. Hoppas verkligen på snabbt tillfrisknande.
  men skönt att få ligga och drömma en stund... Kram!

  SvaraRadera
 11. Imponerad att du orkar blogga och se framåt =) Superfina bilder!
  Krya på dig nu och ta det lugnt!;) Kram Jenny

  SvaraRadera
 12. Stackare, låter inte roligt med både dunderförkylning och magsjuka... Sänder all min energi till dig. Dina drömmar låter som musik i mina öron och jag håller själv på att laddar inför säsongen.
  Krya på dig nu och passa på att ligga i sängen en dag extra när du börjar känna dig piggare. Det brukar löna sig i det långa loppet :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 13. Svarar på din fråga här så du ser det: Kålhuset var SUCCÉ! Vi hade inte en larv på den kålen. De andra två pallkragarna med kålväxter höll på att göra mig tokig.

  Jag ska bygga två kålhus till inför den här säsongen. Jag gör dem nog lite högre och med rakare tak för om kålen går emot taket är det risk att fjärilarna lägger ägg genom nätet.

  Det gröna nätet köpte jag på Biltema, tycker det smälte in bra och har hållt bra så tänkte använda det igen.

  Har också använt kålhuset att ställa över tulpanerna på natten, innan det var kålsäsong. Så inte rådjuren käkar opp dem.

  SvaraRadera
 14. Åh, din stackare!! Hoppas att du får lite kraft snart igen. Idag har jag också börjat känna lust inför våren igen. Det var varmt och grannen rensade ogräs i rabatten. :o) Krya på dig raring!

  Kram

  SvaraRadera
 15. Neeeej, men din stackare!!!! Fy vad tråkigt! Hoppas du piggar på dig fort som bara den!! Tur att det är nära till drömmarna!!
  God fortsättning på julen och ett kommande gott nytt år!! Kram kram kram!

  SvaraRadera
 16. Stackare!! Hoppas du ändå hann njuta av julen innan eländet kom!
  Ja, jag är så redo för våren nu, har redan gått igenom frökatalogen och börjat drömma :)
  Härligt att få se så fina spirande plantor!
  Krya på dig, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 17. Fy vilken omgång du dragit på dig. Inte är vi avundsjuka. Krya på dig nu!

  SvaraRadera
 18. Det var inte de roligaste sjukdomar du drabbats av, jag lider verkligen med dig. Usch och fy. Desto trevligare att drömma om en spirande vår med vackra bilder. Jag minns när vi var på azorerna och de kokade sin majs i det heta vattnet i underjordiska källorna, det luktade verkligen stink och vi undrade hur majsen skulle smaka sen ...

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 19. Å vad trist att bli så sjuk. Speciellt runt jul. Tur att du i alla fall orkar fundera lite på odling en lite stund.
  Krya på dig.

  SvaraRadera
 20. Fy då :( ingen vidare låter det som....krya på dej :)

  SvaraRadera
 21. Usch och fy för den kombinationen av sjukdom;( Lider med dig. Men tänk ändå vad skönt det är att vi kan drömma oss bort, bort från det jobbiga och fram till något härligt som våren. Ska bli intressant att följa dina odlingar i vår/sommar. Gillar tanken på självförsörjning;)

  Hoppas du blir bättre snart

  SvaraRadera