måndag 28 november 2011

Vad hände?

Heeeelt plötsligt slog det bara till...

-Längtan efter sommaren och att få sätta ner mina fingrar i myllan igen. 

 Kanske var det efter besöket efter min trädgårdtokiga granne jag helt plötsligt insåg att: -det kommer faktiskt att bli sommar igen! :) 


Gyllenbär, ringblommor och vem vet... kanske en och annan persika från mitt fina lilla träd. Med tanke på hur mild den här vintern är så är jag inte ens orolig för att det inte ska klara sig men jag misstänker att det är lite för mycket begärt att tro att den ska bära frukt sitt första år... Jag får nog vänta i minst 9 år till innan jag får avnjuta min första egenodlade persika. 


I höstas skördade jag så mycket gyllenbär att jag tillslut ledsnade och gjorde marmelad på överskottet. Jag kan inte förstå hur ett så pyttelitet frö kan växa upp till en sådan stor och rikbärande planta på bara en sommar... Naturen är fantastisk! 

I skiftet februari/mars är det dags att sätta nya små fröer av gyllenbäret och hoppas på en lika bra skörd igen. Ni kan vara lugna... jag kommer att förvarna i goood tid innan det är dags att så! ;)

Anna

9 kommentarer:

 1. Klart det blir sommar igen! Visst är naturen fantastisk! Men först kan det gärna få komma lite vitt puder och måla om hösten till vintervit. Det kan den väl få vara fram till februari ungefär....sen får det bli vår! Så vi kan så våra gyllenbärsfrön...
  Fantastiska bilder...du är en jätteduktig fotograf!
  /Sussi

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig om att gyllenbär är fantstiska att odla och måste berätta att nu är det ju över 1 månad sen jag tömde växthuset och när det var gjort upptäckte jag en liten physalis planta bakom en hink, den fick stå kvar och nu har jag små frukter på den...Vem vet håller värmen i sig kanske man kan ha dem till garnering i jul?? Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Härligt att du tänker på sommaren, precis ett sådant inlägg jag behövde just nu! :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Haha, tänk att lilla jag omnämns som trädgårdstokig...vaaart kom det ifrån *blink*???
  vi är allt lite bortskämda som kan inspirera varandra över staketet bara! Dippar man en aning så får man snabbt tillbaka lite boost, tack för det! Kram

  SvaraRadera
 5. Bra att du kommer påminna...då ska jag oxå så gyllenbär!
  //Pilla

  SvaraRadera
 6. Ja, det är bara över helgerna och sen börjar det så smått.....du ska se det går fort!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Hej Anna!
  Man måste småle igenkännande åt detta fenomen! Sådär känns det emellanåt, fast inte förrän efter jul nån gång i detta hushåll.. Jag behöver en "vit period" utan det gröna...:-)

  Gå in på min blogg och länka ditt bästa pysseltips! Marsch pannkaka!

  Ha det gott, kramkram H.

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Älskar dina bilder! Som vanligt. Måste erkänna att jag efter att ha sett det här inlägget, tog en fotograf på jobbet i örat och släpade in honom på mitt rum - hur gör hon!?! frågade jag. Han tyckte också att bilderna var väldigt fina!

  Ha en fin dag!
  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 9. Gyllenbär är fantastiskt lättodlade har jag upptäckt. Ett problem bara, den sort jag odlade i somras fick massor med bär, men de blev inte så söta. Har tagit frö från en riktigt söt sort som jag ska odla 2012.
  Även jag hoppas på min nysatta persika, Frost, men liksom du tror jag det tar lite mer än ett år innan den ger frukt, tyvärr...

  SvaraRadera