torsdag 20 oktober 2011

Hur kan något som är så enkelt att göra vara så ooootroligt gott?

Av vår allt annat än blygsamma pumpaskörd i år har vi tagit vara på allt! När kött och frön blivit omhändertaget har skal och "skrufs" hamnat hos hönsen, kaninen och på komposten. Trevligt när allt kommer till nytta! :0)


Barnen gillar skarpt att pilla ur fröna ur sitt skal men när det sedan kommer till att äta dem råder det lite delade meningar om hurvida man ska göra det eller ej. Jag tackar ju i och för sig inte nej till lite färdigskalade frön. ;0)


Jag har förstått att man kan göra på lite olika sätt när man ska rosta pumpakärnor men såhär gör jag. 
Först rensar jag ur dem ur skrufset och sköljer dem ordentligt i vatten. Därefter häller jag på ungefär ½-1 msk salt, blandar runt och låter det stå till nästa dag. Därefter häller jag i lite olja i en panna och rostar dem på medelvärme tills de har torkat på ytan. De får svalna på ett hushållspapper och sedan är det bara att servera. Mums!


Anna

6 kommentarer:

  1. Ska ta hand om min pumpa nästa vecka, Ved jag ska hitta på vet jag inte ännu. Har du några tips? Kram/Fia.

    SvaraRadera
  2. Det låter jättegott - men vilket pilljobb att rensa!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Men är det inte ett himla jobb att ta bort skrufset? Jag menar är det värt allt jobb?

    Ser mig själv stå och pilla och pilla för att få bort allt fruktkött *ler*

    SvaraRadera
  4. Ooooo det är värt allt pill! =)
    Ha en underbar kväll!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  5. Vilket härligt ord! Skrufset!! Det måste jag komma ihåg! Skrufset!!
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Jag rostar också mina frön men efter att ha plockat ut fröna så sköljer jag dem inte utan dem får vara lite orangea och klibbiga. Jag saltar med örtsalt och rostar sen i ugnen till dess dem är torra. Mums. ( jag äter dem förresten med skal, super gott).

    SvaraRadera