torsdag 22 september 2011

Nyklippt, rund och glad!

 En nyfriserad myrten har fått flytta in. Jag kan inte förstå hur jag kan lyckas få dem att överleva hos mig eftersom jag är heeeelt värdelös på att ta hand om rumsväxter. Antingen så torkar de ut eller så vattnar jag ihjäl dem. Kanske är hemligheten den att det snudd på inte går att dränka en myrten. Den vill ha mängder med vatten och får bara inte torka ut! Sätter man dem i en terrakottakruka vet man att den inte står i stillastående vatten så rötterna inte ruttnar.När jag friserar mina myrten inomhus brukar jag lägga ut en handduk under så jag lättare kan samla ihop skrufset... Just den här plantan radikalbeskar jag i våras eftersom den hade torkat ut en gång så den var full med döda grenar. Det gick över förväntan! Grön och frodig efter en sommar i växthuset...
Jag tog sticklingar av det jag klippte bort i somras... De flesta har tagit sig så nu har jag en 10-15 små myrtenplantor på tillväxt. Vad tusan ska jag göra med dem? ;0) Nå väl, det blir ett senare bekymmer... Roligt att se att de tar sig hur som helst. 
Den här tog jag i våras och den har redan hunnit växa på sig ganska mycket. Jag har klippt den en gång och ska klippa den nu igen innan den ska få vila under vintern. 
Jag har mina myrten där jag ser dem hela tiden så jag inte ska glömma att vattna. Kanske ett tips om du har svårt att få dem att överleva... Det finns även en liknande växt som heter myrsine som tydligen inte är lika känslig för torka som myrten är. Lycka till!

Anna

6 kommentarer:

 1. Så snygg hon blev..den nyfrissade blomman! Visste inte att man kunde ta skott på så sätt av denna växt!!

  Kramis Sanne

  SvaraRadera
 2. Superfin är vad den är! Jag har försökt, men mina får bara löss... Blä! Vad gör jag för fel tro?

  Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Vad var det nu.... nyklippt, runt och glad. Det mittersta kan jag avstå med de andra kan jag ta;)

  Härligt att du har lärt dig lyckas med trädet. Jag har faktiskt aldrig provat

  Kram Teres

  SvaraRadera
 4. Grattis till att du lyckats så bra, förstår att du är glad! Du får gärna skick en stickling thill mig.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Men vad roligt!!! Att hitta en bloggare till i lilla Dingtuna för visst är det samma Dingtuna utanför västerås som vi bor i.
  Vilken härlig blogg du har och de där odlingslimporna blev jag väldigt intresserad av.

  Mycket fint du har här inne och syr och donar gör du också, bra att veta då jag är totalt värdelös på att just sy men massor med ideer har jag och maaaaaassor med tyg från min mormors föräldrahem.
  Lägger upp dig i min blogglista omedelbums så jag inte missar fler av dina ljuvliga inlägg.
  Kraam Anna

  SvaraRadera