fredag 23 september 2011

En blå pinnstol...

Som jag funderar på vad jag ska göra med vårt köksbord... Det var vitt tidigare, fick en svart bordsskiva ett tag men det fungerade inte och nu har jag skrapat bort det mesta av färgen. Det ser inte heller bra ut så nu funderar jag på om jag inte ska ta och måla det vitt igen. SUCK! 


Med fyra barn hemma krävs en tålig yta på köksbordet men det ska helst se ljust ut också eftersom vårt kök är lite mörkt... Sist jag berättade om köksbordet fick jag tipset om att vaxa ytan efter att man har målat den så jag ska testa om det ger en bättre yta som står emot lite...

Den blå köksstolen tycker jag bryter av ganska fint mot resten... 


Nu väntar en helg i trädgården!

Lovely!!!

Anna

12 kommentarer:

 1. Väldigt fint med den blå stolen. Ja, vaxa! Det har jag varit på väg att göra några år:-/ Fick tips av Me and Alice-Susanne hur hon gjort...kolla hennes blogg. Snyggt!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja köksbord just är svårt tycker jag. Vi har ett EK bord som maken byggt och är jätte fint, men så grubblar jag. Är det inte lite mörkt... KAn man aldrig vara nöjd?
  Ha en fin helg.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Ja, det är svårt det där med färg och att man vill att det ska vara hållbart..
  Men en kompromiss kanske kan vara någon grå nyans om du inte vill ha det vitt.
  Ha en bra fredagkväll.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Så fint du har det, och blåa stolen bryter av snyggt. Jag har ett Ikea Norden-bord som jag funderar på att lämna in på sprutmålning. Det är i björk men jag vill ha det vitt. Kanske lika bra att vänta lite dock tills Tage lugnat ned sig, just nu är det märken och avskavt på precis allt här hemma.

  Ha en fin helg! KRAM Hanna

  SvaraRadera
 5. Jag tycker skivan ser förtjusande sliten ut som den är, äkta patina från små barnahänder är oslagbart...not! Testa vax, har vaxat golv med Osmo-vax långt tillbaka och det blev otroligt hållbart.
  Eija

  SvaraRadera
 6. Jadu, tänk att det kan ta sån tid innan vi blir riktigt nöjd.... om vi någonsin blir det;)

  Vi har en vitmålad skiva nu tillslut och jag är supernöjd. Nackdelen är att den blir ju inte så tålig som man vill ha den. Har fått tips om att använda båtlack, men frågan är om det funkar när man målat det vitt först?

  Kram Teres

  SvaraRadera
 7. Stolen är verkligen en riktig vitaminkick!

  Jag har vita bordskivor överallt och förbannar de gula ringarna som lätt skapas av kaffemuggen..men slipar och målar om i ett!!

  Tack för goa ord om min krans av lammöron. jag limmar dem(tog trälim) på en styrolitkrans och lindade fast dem med tunn sytråd..

  ha en härlig trädgårdshelg!!

  Kraaam Sanne

  SvaraRadera
 8. Å en vela till:).. Njaa så där håller jag med på..vara eller icke var??.. Men din blåa stol bröt fint ... spännande att se vad du gör av bordet:).. men vax är lite svårt det med.. kanske det tipset av vax du fick är bra.. ha en skön helg.. Pia

  SvaraRadera
 9. Söt stol - härlig färg!

  Ha en bra helg :)

  Kram från Australien♥

  SvaraRadera
 10. Jag vaxar mina möbler, men jag håller med en annan om att bordet är häftigt som det är nu i sitt nerskrapade tillstånd : ) Det går att vaxa i detta skicket också om man vill ha en lätt polisch. Eller så kan man måla det nu med två lager kvistlack. Det mörknar något men skapar en hållbar yta. Och det shabbade utsaeendet blir kvar : )

  SvaraRadera
 11. Vilket bra tips! Och stolen är snygg där bland dom andra!!
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Vad charmigt och effektfullt med den stolen! Läckert! Har samma problem, ett ekbord som jag vill ska byta färg men vågar inte när jag inte vet hur det ska bli. Men bra tips med vaxet! Kram Elin

  SvaraRadera