måndag 5 september 2011

Den stora mattvätten!

I helgen har den så skett...

Årets stora mattvätt.


Vi har 5 handknutna mattor hemma och med vår ringa ekonomi skulle vi inte ha råd att tvätta dem alls om vi inte gjorde det själva. Det finns så mycket mer inspirerande hål att stoppa slantarna i än just till detta ändamål... ;0)


Vi använder såpa och kallt vatten när vi tvättar våra ullmattor. Jag har iiingen aning om det är sådär jättebra för mattornas väl och ve men så gör vi...


Rena blir de hur som helst och gott doftar det när man tar in dem. Det gäller såklart att veta att vädret är med en i några dagar så mattorna hinner torka i solens strålar. För att låta dem rinna av ordentligt hängde vi upp mattorna över en planka i några timmar. Sedan fick de plantorka på vår altan.


Vad mysigt det ska bli att få in alla mattor igen! Vi har varit helt matt fria sedan vi fick hem valpen Freja, men nu börjar hon kamma till sig. ;0)


Ha en underbar måndag alla godingar!

Anna

11 kommentarer:

 1. Vilka vackra mattor ni har! Gillar din blogg, inspirerande och fina bilder. Och söta barn!

  SvaraRadera
 2. Vi kör samma stuk här gumman ;) Fast jag tar såpa och högtrycken =))
  Kramisen

  SvaraRadera
 3. Sådär gör vi också. Känns trista pengar att lämna in dem på matt-tvätt.
  Fina mattor ni har!

  Jag önskar dig en fin måndag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 4. Å, ja, så där gör vi också, och såpa är bra, som du säger, luktar gott! Om vi får ett ryck så piskar vi dom på snön på vintern, upp och ner, rakt på snön och så piska. Så tror jag man gör i ursprungsländerna....tror alltså.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Så härligt med såpa tvättat..doftar säkert jätte gott..kram

  SvaraRadera
 6. Såptvätt är det bästa som finns för mattorna (vad jag vet i alla fall) och det brukar jag också göra - även om det inte blir så ofta som jag tänkt!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Fina matt-bilder! Du har ju världens mysigaste hem! Såpa är universalmedlet till allt, det luktar ju så ljuvligt. Testade citronsåpa till trädäcken i våras, doftar härligt även den.

  Här är det VAB idag mitt i byggstöket. En utmaning i sig! Varför måste sjuka barn vara så pigga? ;) Kram Hanna

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Trevlig blogg och vackra mattor!
  Känner igen mig lite. Vi har också varit "matt-lösa" några månader. Vi har inte alls så vackra mattor som dina. Men oavsett så ligger dom på vinden, på obestämt tid - pga Nelly, 5 månader, eurasier.
  Hon har i princip aldrig kissat inne. Däremot tuggar hon fortfarande på det mesta. Så våra mattor stannar nog på vinden ett tag till ;D

  Ha en fin dag! /Ingrid

  SvaraRadera
 9. Vad fina mattor! Och duktigt att tvätta själva! =)

  SvaraRadera
 10. Hej,

  Vad fina mattor ni har! Var har ni köpt den där röda stora mattan som ni har med i artikel?

  SvaraRadera