måndag 8 augusti 2011

Tuppeländet!

Hönsen lever och frodas men till och med jag tycker att tuppen Hassan är vääääl högljudd!Den här kycklingen är den enda i sin kull som har fått en dunig fjäderdräkt. När Niklas var i väg och köpte kycklingarna berättade de att en av tupparna såg ut så och jag kan utan att vara hjärnkirurg räkna ut att det måste vara fadern till detta exemplar!Man kan avla fram höns som värper ägg stora som dem själva och ser ut nästan hur som helst, men en tupp som inte kan gala - icke! Utan tupp i hönshuset blir det inga nya kycklingar och dessutom blir det knappt höns eftersom de behöver hans vakande öga för att klara sig från alla rovdjur. Synd bara att den ska låta så in i ... varje morgon från 4!

Jag ska testa att isolera hönsluckan och fönstret för att få det lite tystare under nätterna i alla fall. Jag misstänker att det inte bara är jag som vill strypa fanskapet (ursäkta franskan) när han sätter igång i gryningen!Jag tror att Hassan håller på att rugga för närvarande eftersom han bara har två stjärtfjädrar kvar. Inte mycket att skryta med för en tupp! ;0)

Anna


11 kommentarer:

 1. Hmmmm får mig att tänka till....vi är lite sugna på höns men det e klart ;))
  Fina höns, tupp och kycklingar du har!!
  kram susanne

  SvaraRadera
 2. ha, ha! Så kul att få följa dina tuppar, höns och kycklingar!
  Ha det bra!
  Ullis

  SvaraRadera
 3. Åh herregud, tårarna sprutar här hemma. Jag skrattar och tjuter över ditt inlägg. Tuppfan är galen.
  Hoppas att han tar sovmorgon i fortsättningen.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 4. Hahaha, roligt att läsa men inte så roligt för dig som måste lyssna på eländet. Fast en himla bra väckarklocka...utan snoozeknapp.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Måste säga att Bossen, vår älskade tupp som blev tagen av räven för ett tag sen var en ytterst försiktigt galande tupp. Kan inte minnas att jag någonsin blev störd, och speciellt inte klockan 4 på morgonen. Åh vad jag saknar den tuppen, den bästa av alla tuppar vi haft, både enligt mig och pullorna. Han var så grann och en riktig gentleman till sättet...
  Hoppas Hassan nu lugnar ner sig något när dagarna blivit kortare!
  Eija

  SvaraRadera
 6. Hihi! Vi har en tupp som granne en bit bort men han är faktiskt inte så högljudd av sig! Men ljudisolering lät ju som en bra idé, åtminstånde för att slippa de "kritiska" tiderna på dygnet!! Fina är dom iallafall allihopa! Kram!

  SvaraRadera
 7. Hysteriskt roligt inlägg, även om jag förstår att du inte är lika road själv! Hassan lever farligt, helt klart! Men så mysigt med höns, med eller utan alarmfunktion. ;) Kram Hanna

  SvaraRadera
 8. Hihi - känner igen mig. Våran tupp, Golaren Galman, är oxå ganska galvillig. Vi satt upp rullgardiner (mörkläggning)och då galer han inte riktigt lika tidigt.

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 9. ;) härliga skulle så gärna vilja ha...Får jag tipsa om en blogg dagen inlägg där passa nog dig...Kanske du redan kikat....
  kluringens.blogspot.com/

  SvaraRadera
 10. Haha! Vad roligt du skriver! Förstår att det är jobbigt! Men han är då för söt!/Christina

  SvaraRadera
 11. Sööt tupp du har ;)
  måste kännas härligt att även kunna "skörda" egna ägg!

  SvaraRadera