måndag 8 augusti 2011

Första dagen...

Vilken tuuur att det är sol här hos oss idag!

Jag och barnen är hemma själva eftersom mannen han har återgått till arbetet... men ni ska inte tro att vi kommer att ligga på latsidan för det!


Det finns massor som måste skördas i trädgården och så har vi planerat in en skogstur i eftermiddag för att se om vi kan hitta några blåbär. Vi missade helt jordgubbssäsongen så nu får vi lov att fylla våra skafferier med annan sylt.

Blåbär och lingon är det som står högst upp på prio listan just nu...Om jag sedan skulle råka springa på några kantareller så tänker jag testa att göra syltade kantareller. Det ska tydligen vara ooootroligt gott till söndagssteken! Synd att jag typ brukar hitta en kantarell/år... ;0) Vad kan jag säga, jag saknar "svampögonen" som alla andra verkar besitta i den här delen av landet!

I förra veckan kom vår snälla granne kom förbi med en påse med kantareller. Snällt är bara förnamnet och jag blev jätte jätte jätteglad! Men av dem blev det en helt annan maträtt... ;0)

Anna

11 kommentarer:

 1. Ja, vad är det för fel - jag har inga svampögon heller!! Å kantareller som är så gott...

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Vill ut å leta Kantareller jag med, men brukar inte heller hitta (förra året var nog ett undantag).

  Cia

  SvaraRadera
 3. Sol? Vad var det det var för något, nu igen......Kram och lycka till i skogen!

  SvaraRadera
 4. Visst är det härligt när solen skiner ;)) Mysigt att gå med barnen i skogen, saknar de tiderna ;))
  Hoppas ni hittar mycket!'
  kram susanne

  SvaraRadera
 5. Här öser och stormar det... :(

  Jag undrar vem av oss som bor i en dröm. Jag skulle nog nästan kunna dö för ditt växthus och din fina trädgård.

  Njut av solen så länge den skiner!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 6. Jag har aldrig plockat svamp men tycker det verkar så mysigt. Och framförallt är det ju så GOTT med kantareller. Vågar inte ge mig ut själv utan att ha med mig någon svampkunnig person. Vill ju inte riskera att förgifta hela familjen ;-)

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 7. Hoppas du får spetsat in svampögonen och att ni hittar massor!! Kram Helena

  SvaraRadera
 8. Flera ggr har maken och jag försökt hitta kantareller, men det går liksom inte. Andra kommer hem med fulla kassar, lite orättvist. Tur man kan plocka jordgubbar, de går i alla fall inte att missa. Fast det är ju inte riktig samma sak;) Jättevackert växthus du har! Christina

  SvaraRadera
 9. Läste i Gp idag att i år finns det kantareller till alla. Tydligen ett riktigt svampår, så passa på i år kanske du hittar är ju lite lättare om det finns gott om dem.
  Ha det gott. Kram Berit

  SvaraRadera
 10. Imponerande snygga bilder i dina bloggar!
  Alla andra hittar kantareller och påstår dessutom att det vimlar av dem i år. Var någonstans, undrar jag som själv bor mitt i skogen och därmed borde vara utrustad med 'svampögon'. Tur att de går att köpa i vår grönsaksbutik...
  Regnhälsningar från Eva

  SvaraRadera