tisdag 2 augusti 2011

Matilda...

Min lilla tös med en av "kycklingarna" som börjar bli rätt stora vid det här laget. Det ska enligt uppgift vara hedemorahöns men än så länge ser de inte alls ut som de vi har haft innan...


Jag förstår inte hur barnen hinner fånga in hönsen för att sitta och mysa med dem ett tag. De är snabba som vesslor men kan man fånga in en kanin på rymmen borde ju inte en liten höna vara något större problem. Kaninen Olle har varit på utflykt i några dagar och jag hoppas verkligen att han inte har varit på friarstråt i vår lilla by... Efter någon dag kom han hem igen full med fästingar och jäääätte trött.

Det verkar som om gräset inte var grönare på andra sidan.


Ska bli spännande att se hur många av dem som är tuppar... Sist hade vi en rätt taskig utdelning då 5 av 8 kycklingar visade sig vara det.


Snart börjar allvaret igen då Matilda ska börja förskoleklass. Hon ser verkligen fram emot det och jag har hunnit vänja mig vid tanken under sommaren. Egentligen borde de ha en inskolning för föräldrarna för barnen tror jag tar det rätt bra hur som helst. ;0)


Anna

4 kommentarer:

 1. Vilka härliga, lyckliga barn du har som får växa upp på landet med djur och allt annat som som ger glädje i vardagen.

  Den gjorde mina också.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så fin din dotter är, och så härligt med höns och kanin! Förstår dina känslor kring inskolningen. Tiden går så fort! Själv har jag svårt att förstå att min lilla nyfödda är en vild tvååring numera... Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det låter kul med kaninen som kom hem igen! Är inte det lite fantastiskt....
  Och så go hon ser ut den lilla stora damen!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Spännande med kycklingarna!
  Min äldsta tös ska också börja i föreskoleklass om några veckor, och fästän jag själv är lärare och borde veta hur fungerar tycker jag det är jätte nervöst! Tjejen verkar dock ta det med ro.
  Ha de bra!
  Ullis

  SvaraRadera