lördag 27 augusti 2011

Mat från trädgården...

Vilken dag vi hade igår!

Solen sken, det var varmt men då och då kom det lite svala vindar som gjorde att man inte led av värmen. Eftersom jag ... hrm, hade väldigt trevligt i fredags kväll så orkade jag inte göra någon avancerad lunch. ;0)


Kronärtskockor, rödbetor, majs, sallad och ägg tillsammans med lite hembakade ciabatta blev en enkel lunch i värmen. Allt utom mjölet till bröden var egenproducerad mat! Det är rätt häftigt när man kan få fram riktig mat i sin egen trädgård. Jag minns den märkliga känslan när vi hade våra första höns för ca 6 år sedan. Att djur faktiskt kan ge oss mat tillbaka för den omtanke vi skänker dem.


Höns är förresten något som de flesta med egen trädgård kan ha, även om man bor i ett villaområde. Ring och hör efter de lokala bestämmelserna för de varierar mellan kommunerna.


Anna

5 kommentarer:

 1. Härlig känsla att servera och äta sin egenodlade mat, gjorde jag också här igår ;) Vi funderar så på höns här hos oss ;)
  kram susanne

  SvaraRadera
 2. Härligt med egenproducerad mat! Det måste blir extra gott antar jag?! =) Har precis hittat hit, men kommer att göra fler besök i din fina blogg! Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Ha,ha ja tänk om jag skulle skaffa mig några höns, undra vad grannarna skulle tycka om det, en tupp kanske:)
  Får nog vänta tills vi flyttar permanent till landet om si så där en 20 år.
  Allt ser så gott ut, blir riktigt hungrig, tur att maken håller på med middagen.
  Ha det gott
  Kram Berit

  SvaraRadera
 4. Mums vilken mat! Egenodlad majs låter underbart.
  Tycker fröken Dill

  SvaraRadera