tisdag 30 augusti 2011

It´s a jungle out there!

Ok, jag erkänner... Jag har helt tappat kontrollen när det kommer till min köksträdgård. Jag och barnen skördar en hel dag i veckan och ändå hinner vi inte med. Det är ju roligt att se hur det växer och att fylla korgarna med mat men sedan då? Det tar ju dagar att ta hand om allt man plockar in!Jag har till exempel lagt in 4 kg(!) gurka reda i år men nu får det faktiskt vara nog med gurkinläggningar. Jag och ungarna plockade ihop alla gurkor vi kunde hitta och ställde upp dem på ett strategiskt ställe i byn. Om vi får in någon slant har jag lovat knoddarna att de ska få bestämma vad vi ska göra med pengarna. Hittills har förslagen legat på kakor, godis och leksaker. Jag tycker det är bra när barnen får lära sig pengars värde och hur man kan göra för att tjäna in dem.


Tanken jag i början av sommaren hade att man skulle kunna vandra mellan raderna av pumpa, gurka och bönor känns nästan lite skrattretande nu. Att man aldrig lär sig! De rackarna växer som ogräs och skulle lätt ta upp en hel trädgård om de fick chansen. Påminn mig om att det faktiskt räcker med tre plantor med gurka, en planta med pumpa och en rad med bönor till nästa vår. Jag gör nämligen samma misstag VARJE år!Djungel ja... hrm... ;0)

Anna

9 kommentarer:

 1. Fiffigt med gurkförsäljningen i byn. Du skulle ju kunna ordna med självplock - alltså organiserat och fint så att kökslandet inte blir förstört menar jag. Inte rafs och röj... utan betrodda "bybor" som vet hur man uppför sig i en odling.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Smart att låta barnen sälja!
  Gör själv samma misstag, hur mycket gurka som helst och massor av squash. De sistnämnda är på över 3 kg styck. Lämnade in några till kocken på en restaurang här på orten, han blev glad och jag blev glad att bli av med några.

  Hoppas att dina barn tjänade lite pengar nu då.

  Anneli

  SvaraRadera
 3. Men åh vad härligt,,, Men förstår situationen här grönskade landen över med både rädisor (som jag egentligen inte gillar) sallad (som vi inte ens hann äta upp hälften av innan den var förstörd) och morötter så att hälften vore nog. Så vi får helt enkelt påminna varandra nästa vår om att inte så såååå mycket;)

  Önskar dig en skön dag
  Annie

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Grattis till riklig skörd! Det ger odlarlycka ;)
  Läckert med korgen och fräscha gurkor.
  Må gott1 /Bea

  SvaraRadera
 5. Fint att ni låter andra få ta del av er härliga skörd! Kul att det frodas i köksträdgården även om det blir för mycket. I mina rabatter har jag också djungel, i år har det frodats väldigt mycket.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Så det växer hos dig!
  Jag funderar på att anlägga en liten köksträdgård till, en som ligger i solen, och där vill jag också odla gurka i massor!
  Vilken vacker krans av bl.a. tagetes som du visade för några inlägg sedan, blir sugen på att så tagetes bara för att kunna göra en sådan vacker krans!
  Ha det bra Anna!
  Ullis

  SvaraRadera
 7. Hej Anna.
  Helt fantastiskt, vilken skörd med gurkor, det är en fröjd för ögat.
  Ha en fin dag och lycka till med försäljningen.
  Varm kram
  Jessica

  SvaraRadera
 8. Vilken jättebra idé att ge barnen en möjlighet att förstå det där med både grödans och pengarnas värde. Men Västeråsgurkor i Västerås, är det inte som is till eskimårena!? ;-)

  SvaraRadera
 9. Hihi! Kan tänka mig att det växer så det knakar hos dig. :) Härligt med allt skördande! Du får ordna en liten skördemarknad.. Det ska jag göra! :)
  Kramar!

  SvaraRadera