söndag 14 augusti 2011

Buxbomens vara eller icke vara...

...det är frågan!
Jag har tjatat om fantasin jag har om en parterre rätt länge nu, men efter alla larm om buxbomsvamp och egna problem med buxbom kom jag av mig... Jag har några relativt stora klot som ser helt friska ut än så länge så jag funderar om jag inte ska ta och flytta ut dem på gårdsplanen för att minska risken för att de ska bli smittade. Att låta buxbomen stå ljust och torrt minskar enligt uppgift risken för angrepp även om det nog är marginellt. Jag tänker nämligen icke bränna dem förrän jag tydligt kan se att de är angripna! Det finns en annan mildare variant på buxbomsjukan man kan drabbas av där bara delar av växten blir förstörd och jag tror nu att det är den som har härjat hos mig... Varje år efter klippning har delar av buskarna dött och det beror delvis på slarv från min sida när det kommer till att rengöra mina verktyg. Fy mig!


Sticklingarna jag tog av mina buxbom verkar i alla fall må riktigt bra än så länge...

Idag ska jag iväg på mitt allra första DIY jobb där jag tänkte visa det färdiga resultatet från en redan etablerad trädgård, resten fixar jag i min egen...

Jag är ruskigt nervös men bara man tar det lugnt så brukar det mesta lösa sig efter som. Nu håller vi tummarna att det varken regnar eller är strålande sol så bilderna blir riktigt bra! ;0)

Anna

5 kommentarer:

 1. Så spännande det ska bli att se vad du ska hitta på! Och jag förstår dig verkligen angående buxbomen, man har liksom ingen lust att satsa på det nu. Jag hade tänkt skaffa några klot till min nya rabatt till våren, men skippar nog det och tar nåt annat.

  Lycka till idag! Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Vad spännande och roligt! Jag håller både tummar och tår. Ska bli intressant att få se och höra mer :)

  SvaraRadera
 3. Jag har också funderat på buxbomens vara eller inte vara. Få se om det finns något annat fint som man kan ha istället. Lycka till idag. /Gela

  SvaraRadera
 4. Undrar om vi möts tidigare i cyberrymden du och jag? Tiden går ju fort när man bloggar gjort det i över 3 år nu, hittade dig idag, då jag googlade "lapptäcken"...ska försöka bli en seriös bloggare igen, fast ingen tror mig, men ett "lapptäcke" ska sys, det är en sak som är säker, är trött på att snickra och renovera!
  Fin och trevlig blogg i vilket fall som helst!
  kram ifrån en som kallar sig Oumberlige peter, min fru kallar mig Omöjlige Peter...hm...

  SvaraRadera