måndag 4 juli 2011

Kycklingarna

Livet som kyckling är hårt!

Av de 16 kycklingar Niklas kom hem med för några veckor sedan har vi bara 10 kvar. En skata tog sig in i hönsgården och vidare in i hönshuset där de små kycklingarna bor för ca en vecka sedan. Trist är bara förnamnet, men sorgligt nog börjar jag bli van vid att hönsen försvinner en efter en här hos oss. Är det inte skator så är det grävling eller duvhök som är framme...


De små liven börjar så smått byta ut sitt dun mot en riktig fjäderdräkt och ser därför lite tufsiga ut... Ska blir väldigt spännande att få se hur de kommer att se ut sedan. Eftersom de är framkläckta ur en äggkläckningsmaskin kunde vi aldrig se hur hönan och tuppen såg ut.Tala om tonårigt utseende! ;0)

En av hönsen ligger på några ägg i hönshuset sedan några veckor tillbaka. Vi har aldrig fått fram egna kycklingar från höns förr men den här hönan är väldigt noga att inte lämna äggen mer än när hon tar en snabb matrast. Vem vet, vi kanske får ännu fler små bebisar i hönshuset snart!

Anna

9 kommentarer:

 1. Haha, ja nog ser de ut som riktiga tonårskids!
  Lycka till med äggen som ruvas i hönsgården.
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Så härliga de ser ut! hoppas nu bara att skatan tog tuppkycklingar och inte hönsen...

  jag var lite back i din fina blogg och har läst bakåt. Du, dina buxbom, som du beskriver det, har med all sannolikhet inte buxicola utan troligen torkskadade.

  Buskar att formklippa: spirea, de småvuxna sorterna, rhododendron, idegran, liguster...

  Mitt råd för lyckad formklippning är att våga vara tuff när man klipper. Då får man täta, täta figurer. mesar man och vill "spara" blir det bara glest och rangligt. Lycka till!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Å vad härligt det är med höns :) De är såå söta särskilt när de är tonåringar ;)

  SvaraRadera
 4. Rufsiga söta kycklingar! Vi hade en ruvande höna som kläckte fram en pipande kyckling. Den följer sin mamma hack i hälarna, ja, det är något visst med egenruvade kycklingar, då får man följa hönans otroliga modersinstinkt också.
  Tråkigt med skator och andra rovfåglar, de små måste man tyvärr hålla instängda hos oss också. Sen har vi räven som även tar de stora hönsen, men sedan vi skaffade var jättevaktis till hund har räven hållit sig borta! Ni har ju en valp också, kanske han kan bli avskräckande åt hönstjuvarna?

  SvaraRadera
 5. De är ju så söta! :)

  Jag är också lite sugen på att skaffa några hönor men det är just det där jag är orolig för - att de ska tas av något annat djur. Eftersom jag fäster mig enormt vid djur så vore det jättejobbigt.

  Jag önskar dig en fin dag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 6. Oj va skoj att se att du har hönor så fina! Är uppväxt med höns o tupp! Härlig blogg! Kram Gunilla

  SvaraRadera
 7. Hihi, ja de ser verkligen så där gängliga och lite kaxiga ut som tonåringar kan göra :). Ja det är ett tufft liv ibland men några är ju kvar.

  Vad modigt att ge sig på bordet, ska bli kul att se resultatet!

  Ha det gott, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 8. Hö hö, dom ser så rufsiga ut.....och så blir dom så fina sedan!
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Rackarns skata! Man blir inte glad när sånt händer. Det blir nog bra om dina hönor får fram några kycklingar för det är alltid tryggare med en mamma som beskyddare.
  Men de små tonåringarna ser väldigt söta ut trots tufsigheten :-)

  SvaraRadera