tisdag 14 juni 2011

När ni har rätt - då har ni rätt!

Nu har den märkliga växten jag inte kunde komma ihåg vad det var slagit ut.

...Och som den har slagit ut!!!!!


Självklart var det en borstnejlika... Hrm, alltid lätt att vara kaxig såhär i efterhand. ;0) Jag är väldigt svag för varianten där de olika färgerna framträder tydligt. Ooooooh, så glad jag blev nu när de slog ut!Ska ta och tacka min fina vän genom att ge henne lite perenner till sin trädgård.

Visst är det härligt när man kan dela med sig av sitt överflöd och på så sätt glädja andra!

Tänk på det när du står där med alla revor från jordgubbslandet. Sätt dem i små krukor och dela med dig av ditt överflöd. Kanske kan vara början på ett jordgubbsland hos någon annan!
Hos mig verkar det bli otroligt mycket jordgubbar i år. För två år sedan tog jag revor från mina plantor och satte dem i krukor. Under sommaren växte de till och till hösten planterade jag ut dem i deras nya land. På så sätt tredubblade jag ytan jag odlar jordgubbar på och nu - tre år senare, får jag lön för mödan... Det har fullkomligt exploderat av blommor på alla plantor (även de gamla) och det ska bli kul att räkna hur många liter bär det blir. Drömmen vore att ha så mycket att det räcker att koka sylt på, men jag är tveksam. Barnen brukar stå och mumsa i sig bär så man får nog vara glad om det räcker till någon dessert ibland. :0)

Anna

5 kommentarer:

 1. Synd du inte är min granne (vi kunde bytt med varann!) ... :)
  sv: visst stämmer det med att de sover längre då men de kommer hem sent också och då måste man vara alert så de inte glömmer var de bor ;)! Nej då, skall inte skrämma dig men njut av småbarnstiden för den går faktiskt fort, tro mig. :)

  SvaraRadera
 2. Härligt med överflöd. I rätt saker! :) Snacka om rikedom att kunna dela med sig av egna plantor. Åh!!! Det skulle vara fantastiskt roligt om du kommer förbi till helgen. Åker ni E4:an upp så är det faktiskt nästan på vägen... ;)
  Kramar!!!

  SvaraRadera
 3. Hej
  Va härligt med ett eget stort jordgubbsland, jag försökte mig på det för nå´t år sen men det blev inte så lyckat. Jag satsar på min hallonhäck :) Förra året plockade vi 42 liter hallon som jag även kokade sylt på.
  Ha en fin dag.
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
 4. Så fint med allt grönt och blommande. Det får en på bra humör.

  Tack för dina ord. Jag ska försöka ta hand om mig själv nu för sen lär det väl bli mindre av den varan gissar jag. Det kanske inte är så mycket att klaga över att 4 dagar över tiden nu gått, men jag vet ju inte hur många till det blir. 12 dagar måste ha känts som en evighet. Jag kanske inte ska klaga riktigt ännu. Men jag längtar ju så.. Ska äta gott och bara vara så blir det nog bra till slut. Ut ska den ju.. förr eller senare.

  Kram Josefin

  SvaraRadera
 5. Hej igen! :)
  Ni är så välkomna hela klanen! ;) Skulle vara jättekul!
  Polstjärnan (Rosa beggeriana) och
  Finlands vita ros (Rosa spinosissima) är två skilda rosor. Polstjärnan är en mycket härdig klättrare och Finlands vita är en lika härdig buskros. Finlands vita är rotäkta så den skjuter määängder av rotskott. Och blommar bara ca en vecka. Men när den blommar är den heeelt ljuvlig. :)
  Kraaaaam!

  SvaraRadera