lördag 18 juni 2011

En berusande doft...

Sommarens höjdpunkt är redan här!


Schersminen blommar för fullt och varianten som doftar smultron kommer att slå ut vilken dag som helst nu... Ända sedan jag bodde i Stockholm och kände doften av smultronschersminen på kvällarna har jag drömt om att fylla min trädgård med dessa fantastiska buskar. Fanns det en parfym som doftade så skulle jag bära den jämt! :0)


Schersminen förväxlas ofta med jasminen men är inte ens av samma art. Allt som oftast är det schersmin man menar när man säger jasmin om försommarens vitblommande, doftande buskar i trädgården...


I morgon ska jag och familjen åka iväg och hämta hem vår nya familjemedlem. En liten Berner Sennen valp som ska hete Freja! Det pirrar i hela kroppen, och som om det inte var nog tänkte vi titta förbi hos goa Anna-Karin och kolla in hennes fantastiska trädgård. Tänk vad kul det är att blogga när man kan lära känna nya människor med samma intressen... :0)

Anna




12 kommentarer:

  1. Mmmmm schersmin (eller hur det nu stavas) är världens bästa buske. Även jag har mina barndomsminnen från Stockholm, mitt doftminne är från min mormors trädgård i Enskede. Lyckligtvis har vi en gammal trädgård där en buske redan fanns ;D Dessutom nedanför vårt sovrumsfönster :o Gissa om jag sover gott just nu? Vaggad av barndomsminnen.
    Blir spännande att se er nya familjemedlem. Ha de gott. Catarina

    SvaraRadera
  2. Åh, jag kan bara inte låta bli att säga att jag är avis på dina små dunbollar! Jag hoppas så att jag ska kunna skaffa såna med tiden. Sen ännu en ny liten raring till familjen, den ser jag fram emot att få se bilder av!

    Vilken urgullig humlehistoria, jag hade lätt valt samma lösning. De små raringarna har det ju inte lätt.

    Väntar här också på att de ska blomma, man blir alldeles lyckligt yr av doften :).

    Ha en härlig helg, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  3. Vet du vad jag gjorde idag på hundens morgonrunda? Jo jag stal flera kvistar av kommunens smultronschersmin - ehhh? Man får inte göra så men jag kunde inte låta bli. Nu står vaser utplacerade lite här och var i huset så då vet du hur jag berusar mig en lördagskväll... med blomdoft!

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  4. Å vad fina dina blommor är. Mina har inte börjat blomma än, men jag antar att de är på gång.
    Lycka till imorgon med eran lilla "bebis" :)

    Kram Sandra

    SvaraRadera
  5. Älskar trädgårdens dofter...en liten strimma av en doft kan väcka gamla minnen till liv igen!

    Vilket stoor familj ni blir nu då..en välp..gos...och det sötaste kyckling ungar man kan tänka sig..vilket idyll för era barn!!


    Ha det gött i den ljuvliga trädgården!!

    Kramis Sanne

    SvaraRadera
  6. Ååh, vilka fina blommor, förstår att du vill ha dem i din egen trädgård. Hoppas att det så kan bli och att du fick en trevlig stund hos Anna-Karin :)

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  7. Hej fina du! Sååå himla kul att ni kom förbi idag. Hoppas det gick bra att köra och att resan hem med nya vovven gick lika bra. Visst kommer du väl att lägga upp bilder när ni har kommit till ro..? :)
    Hälsa hela söta familjen från oss! Och hoppas att vi ses snart igen! <3
    Massa kramar!!!

    SvaraRadera
  8. Vad roligt men en vovve i familjen, Grattis!
    Sedan måste jag säga att ni valt ett fantastiskt fint namn till lilla valpen. Freja heter vår hund också, men hon är ingen liten valp längre utan en "tant" på snart 9 år. :)

    Ha det så mysigt!
    Kram
    Jeanette

    SvaraRadera
  9. Härligt med denna underbar buske i trädgården :)
    Och lika underbart med en liten ny familjemedlem, va mysigt :))
    Ha en fin dag.
    Kram
    Jessica

    SvaraRadera
  10. Vad lustigt... Har precis hittat en parfym som doftar just smultronjasmin. Det tog ett tag att komma på varför jag kände igen doften. Det är en Nina Ricci-parfym. Tror den heter "Nina". Flaskan är i form av ett rött eller rosa äpple. /Kram

    SvaraRadera
  11. Vi har en sådan BAKOM vårat förråd. Luktar gudomligt gott!
    Ska försöka flytta den så lukten kommer i trädgården i stället för där bakom där ingen vare sig ser eller känner den!

    SvaraRadera