lördag 7 maj 2011

Växthuset i juli 2010...

Förra året inredde jag växthuset med en gammal järnsäng och det gamla trädgårdsbordet som fanns kvar när vi köpte torpet. Det var helt fantastiskt mysigt att sitta där inne med tända ljus och läsa på kvällarna.


I år finns det inte en chans att jag ska få plats med allt detta där inne eftersom jag har byggt varmbänkar att odla i. Ibland måste man välja mellan design och funktion och jag valde funktion. När drömmen är att vara självförsörjande på grönsaker under sommarhalvåret och en stor del av hösten får man ibland göra vissa uppoffringar.


Meeen jag har en annan plan i stället!

Nästa helg kommer en grävmaskin hit och ska schakta av hela vår baksida. Vi ska äntligen bli med veranda!För ovanlighetens skull ska vi ta det lite lugnt och "bara" bygga trallgolv, tak, lägga plattor, göra en stor dahliarabatt och rulla ut gräs och inte glasa in verandan nu på en gång. Det kommer nog att göras till hösten i stället... Jag har ett dussin gamla fönster som väntar på att skrapas, kittas om och målas och det är inget man gör i en handvändning. Fy, att renovera fönster är bland det tråkigaste jag vet, men det brukar bli vääääldigt fint när det är färdigt!Trevlig helg!

Anna
7 kommentarer:

 1. Det där låter ju helt underbart. Det är så skönt när man har bestämt sig och kan börja se det färdiga resultatet av jobbet i huvudet.
  Vi har ju oxå halva tomten bortgrävd just nu. Kanske inte så snyggt, men attan va kul det ska bli när det är klart.
  Ha en skön helg! Kram Åsa.

  SvaraRadera
 2. Du har alltid så spännande projekt på gång! Ska bli spännande att få följa arbetet med verandan. Själv gillar jag faktiskt själva processen med renovering, men jag är väl lite koko, hihi!
  Ha nu en riktigt skön helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Och den dag du inte har en plan, det är den dagen solen kommer att gå upp i väster!
  Det kommer att bli hur fint som helst, det vet jag redan, med din energi och idérikedom kommer verandan att bli hur mysig som helst!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Låter verkligen härligt! Vi har en ännu längre tidsplan - vi har nämligen nästan hela källaren fylld med gamla fönster som ska användas till växthus som byggs NÄSTA sommar ... I år bygger vi en redskapsbod, odlingsbänkar och några pergolor, eller vad man nu ska kalla det.
  Ska bli kul att se hur det hela blir hos dig!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin trädgård du har! Jag tycker själv det är jättekul! Det är så mycket man vill hinna med. Titta gärna in till mig. Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. oj vad många projekt du har på gång! Spännande! Vilken tur att jag har hittat din fina blogg så att jag får följa dem!
  Ullis

  SvaraRadera
 7. Oh, är det dags nu?! Härligt! Kommer att följa dig extra nog nu. ;) Vi har ju också planer på en glasveranda.
  Massa kramar!

  SvaraRadera