tisdag 3 maj 2011

Mys inomhus...

Igår bakade jag lite kex. Man måste ju göra någonting när vädret inte direkt inbjuder till att vara ute i trädgården och fixa.


Jag hittade receptet på baksidan av en förpackning. Som jag har sagt förut så kan man hitta de mest fantastiska recept så! Det ligger ju i sakens natur att de som säljer en produkt vill att man köper mer av den... ;0)


Vinet fick jag av mina bröder på den tiden jag hade en vinkällare och en vision att skapa en vinkällare av rang. De senaste 5 åren har jag knappt smakat på ett glas... Har varit gravid eller ammat konstant känns det som. Dessutom är jag av filosofin att mina barn aldrig ska behöva se mig påverkad av alkohol. Jag tror att de skapar otrygghet hos dem, men jag vet att alla inte tycker som jag gör i den här frågan...


Barnen tyckte inte riktigt om kexen först, men med lite ost och blåbärsmarmelad så blev det en annan historia.


Receptet på kexen hittar du på Annas mat och bakblogg...

Anna

12 kommentarer:

 1. Så gott och trevligt det såg ut!!
  Nä pratar vi BERUSNING och små barn går det inte riktigt ihop, jag håller med dig!

  Milla

  SvaraRadera
 2. Finns mycket som ser gott ut på din bak blogg, måste ta mig tid att baka något av alla recepten någon dag. Kexen ser också goda ut. Det där med barn har du alldeles rätt i finns tillräckligt med saker som skapar otrygghet utan att vi föräldrar skall hjälpa till.
  Kram Berit

  SvaraRadera
 3. Ser riktigt gott ut! Ska jag nog ta och testa! Tycker du har bra uppfattning om att barn inte bör se sina föräldrar berusade, tror de lätt kan bli skrämda av att se dem de litar på mest inte riktigt vara sig själva.
  Ha en bra dag!
  ullis

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig! Men jag har förstått att det inte är alla som ser det så.

  Allt ser så gott ut på dina bilder! Blir genast sugen på att baka:-)

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Tur att jag har dig som också är galen i bakning, jag kan känna mig lite bakom ibland när allt annars hadlar om inredning.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 6. Alltså att ta ett glas till maten och att bli berusad av det är ju helt olika saker. Det som barnen blir oroliga för är om du ändrar ditt sätt att vara för att du har druckit.

  SvaraRadera
 7. Va mysigt det låter!

  Jag gillar sånt mellan varven, baka och laga lite och annat inne mys. Jobbar ju hela dagarna så det blir inte av tyvärr.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Helene: Jag tror att det är väldigt svårt att själv veta var gränsen går för när ditt beteende blir så förändrat så dina barn märker av det. Dessutom försämras omdömet ganska fort när man dricker. Brukar du dricka ett glas vin innan du sätter dig i bilen? Jag gör i alla fall inte det, och dricker nu mer inte någon alkohol när mina barn är vakna... Men som jag skrev är jag medveten om att man tycker olika i den här frågan.

  SvaraRadera
 9. Så otroligt söt han är lille Gunnar.
  Vad fint det blev i växthuset också.
  Ha en bra vecka....
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 10. Det där med alkohol och barn håller jag med om.. Mina barn har sett mig dricka men jag tror aldrig de sett mig påverkad av alkohol, iaf inte de första 15 åren de fanns i mitt liv.. Men full har de definitivt inte sett mig..

  Kexen ser goda ut..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 11. Ja det är nog svårt att veta vart gränsen går. Men jag skulle kunna ta ett glas vin till maten om barnen var med men har inte gjort det då jag inte dricker så ofta. 2 gånger om året kanske....
  Hade jag haft körkort så är det ju självklart att jag inte skulle ta ett glas och sen sätta mig och köra... Det är ett big no no.

  SvaraRadera