tisdag 31 maj 2011

Köksträdgården

Jag blir ofta väldigt förvånad över hur bra vissa saker gör sig på bild när jag sitter och redigerar... Vem hade till exempel kunnat tro att något så vardagligt som grönkål kunde andas mystik och få en att vilja titta närmare? Jag hade så mycket växter över från mina förodlingar i växthuset att jag satte en del i kruka. På så sätt kan jag enkelt knata ut från köket till min (förmodade) altan och hämta in sallad och kryddor utan att behöva stressa ut i köksträdgården med ett koppel skrikande, hungriga barn efter mig när jag lagar mat. ;0)

Runt om grönkålen har jag planterat tagetes. De luktar ju så starkt så min tanke är att de ska förvirra kålfjärilen så den låter mina krukor vara i fred i år. Får se om det fungerar...


Tomaten Tiny Tim gör verkligen skäl för sitt namn. Så liten den är så har den ändå redan börjat visa knoppar. Det blir förhoppningsvis mycket tomater i år! Som vi längtar efter att kunna hämta in färsk mat direkt från trädgården. Än så länge är det mest sallad och kryddor som står till buds...


Gräslöken slår snart ut sina söta små blommor...


Igår var jag förbi hos en granne och fick nästan en chock när jag såg hennes kronärtskockor. Hon odlar dem på en odlingslimpa och de var huuuur stora som helst! Mina är inte ens i närheten av samma storlek som hennes men, men... Jag gläds över att mina i alla fall ser ut att må bra mycket bättre än fjolårets stackars taniga exemplar. De drabbades hårt av svarta små bladlöss och dessa har jag inte sett skymten av än i alla fall. :0)Nu får vi hålla tummarna att det vackra vädret håller i sig i några dagar... Det är så himla kul att pyssla i trädgården när solen skiner!

Anna

6 kommentarer:

 1. Allt som du tar kort på gör sig otroligt bra på bild :)
  Det är verkligen på gång i din trädgård. Vi får hoppas att det varma fina vädret håller i sig, allt känns lite lättare då liksom :)
  Ha en fin dag.
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
 2. Du tar så fina bilder!
  Om det är till nån tröst är DINA kronärtskockor större än mina;)

  Ha en fin dag//Eva

  SvaraRadera
 3. Det ser så härligt ut med godsakerna i växt och man längtar som du säger tills man kan skörda!
  Vi har åska, rätt mycket enligt väderutsikterna, på gång idag, så vi får se hur det blir med det fina vädret nu.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Hej hjärtat!
  Mina dahlior har redan börjar blomma... Iaf en sort. :) Luktärtorna ja... de svämmar över i alla mina fönster.. vågar inte riktigt sätta ut dem än men till helgen... då ska de ut. :)
  Härligt att snart kunna skörda i egna landet. Hos mig har det inte kommit lika långt än men det artar sig.. ;)
  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Ytterligare en blogg jag måste följa :) Det är bra med tävlingar emellanåt så man hittar guldkornen. Har kikat igenom din blogg (inte hela så klart hehe) och ni har ett så fint hem. Jag gillar köket och alla detaljerna. Wow så fint!

  Och du.. vilken hushållsassistent. Så snygg färg. Vilken present. Förstår att du är lycklig. Jag har en KA, en vit. Har inte använt den så mycket ännu då den inte får plats på köksbänken, men snart så. Förstår dilemmat med att den inte tar så stora degar, men jag har en Bosch också som tar större degar så jag kan varva. Medan den ena står lätt tillgänglig på köksbänken och ser snygg ut kan man ta fram den andra när större degar ska göras :)

  Jag kommer tillbaka. Kram Josefin

  SvaraRadera
 6. Oh ja, nu vill man äta hemodlade, färska, goda grönsaker!!! Längtar efter tomaterna - får nöja mig med sallat, ruccola och rädisor så länge.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera