torsdag 31 mars 2011

Bullar i solen!Igår kunde jag bara inte hålla mig...

Inspirerad av Emma som har bloggen Fembarnsmamman satte jag igång att baka bullar här hemma. Det är märkligt vilken avkoppling det är att baka. Nästan lika lugnande som att pyssla ute i trädgården. Alla tankar och funderingar liksom planar ut och man är bara där och då... Kan det ha något att göra med att man arbetar med sina händer?Barnen var såklart överlyckliga när de fick bullar till mellanmål ute i solen. Vi satt på en trädstam i solen och tittade på när Hans (tuppen) och hans hönor pickade och sprätte förnöjt i gruset.

Tänk att något så enkelt kan vara så underbart!

Man måste inte åka iväg på utflykter och aktiviteter med sina barn för att de ska vara nöjda. Det räcker att bara vara här och nu! Minska på alla krav och prova att bara vara i en vecka. Jag lovar att ni kommer att få lugna barn och själva känna ett lugn inombords.

Mina barn har aldrig tråkigt. Jag har aldrig hört dem säga de orden och kanske beror det på att de får tid att bara vara... Vissa dagar är fruktansvärda här med, fyllda med bråk och konflikter. Jag river mitt hår och känner att näe, nu orkar jag inte mer, men tråkigt, -nä de har de små liven i alla fall inte! ;0)Recept finns på min mat och bakblogg som du kommer till om du klickar här.

14 kommentarer:

 1. Gomorron vännen!
  Det låter heeeelt underbart.
  Att fika utomhus är det bästa som finns! Vilken livskvalité era barn får, fantasktiskt, det låter såå mysigt med hönor också.
  Ha en fin dag.
  Kram till dig!
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Det tycker jag om att höra,för jag märker aldrig en rastlöshet hos mina barn heller (nu är dom bara två så "tråkigt" vet dom nog inte vad det är) men den här rastlösheten "när det inte finns nåt att göra" ,finns inte,dom hittar hela tiden på saker,smyger iväg för sig själv och tar en bok eller grejer med nåt i köket. Min lilla C brukar ta ner en mortel och stå och leka med den i köket :) Tar dom efter oss tro,för jag har aldrig tråkigt,kan bli orkes lös för att jag inte orkar göra allt kul jag vill...men "inget att göra" -finns det? Bra tanke du gav mig nu,vilket rikt liv vi har!!!

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Underbart med nybakade bullar i solen, superfina bullformar!
  Ja man ska ta vara på det man har och inte bara tänka på vad man skulle vilja ha. Barn är en välsignelse och att ha fått barn är det störtsa som finns. Livet är fyllt av en massa måsten och krav, men hemma i sitt trygga bo måste man försöka ta vara på tiden och varandra. Lyssnar du på ditt barn, lyssnar ditt barn på dig, visar du ditt barn hänsyn och respekt så får du det tillbaka... Ganska enkelt egentligen :)
  Ha en underbar dag.
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
 4. Hej igen
  Var tvungen att titta in en snabbis igen.
  Blev så glad över din fina kommentar. Tack snälla.
  Stor kram
  Jessica

  SvaraRadera
 5. Låter underbart och nybakta bullar smaskens....
  ha en skön dag
  kram sandra

  SvaraRadera
 6. Åhhh så mysigt!!!!
  åh vilka bullar!!!!
  ha en fin dag!
  Kram Kathrine

  SvaraRadera
 7. Så underbart med nybakade bullar ute. Jag vill också baka men ser ingen lucka där tiden räcker till på ett bra tag. Skönt med barn som inte klagar över att de har tråkigt för det inte finns något att göra Det klagar min 9åring över ofta. När jag då säger att han kan städa sitt rum så har han plötsligt massa att göra;)
  Din bakblogg är min favorit;)

  SvaraRadera
 8. Åh, ja, vad fint du beskriver glädjen att dela nybakat med sina barn. Ett tag när jag pluggade och bara jobbade deltid, hade jag pluggdag på måndagar. Fast vi kallade det bakdagen;) Barnen kom vid tvåsnåret med skolskjutsen och stormade in i köket - vad har du bakat, mamma? Deras förväntan och glädje var värd var enda en av alla sura nattimmar jag sedan offrade för att plugga...
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Nu för tiden gillar jag också att baka bullar, men när barnen var små...Fy, fick migrän varje gång!! Har nog inte det rätta tålamodet för att baka med små barn, är imponerade av att du klarar det!! ;D

  Fika i solen hoppas jag att det blir tid för i helgen dock!

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 10. Bullarna ser goda ut och jag förstår att barnen blev överlyckliga.

  Jag tycker att det är väldigt avkopplande att baka, men tiden går verkligen så fort.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 11. Så bra skrivet! Visst är det så viktigt att bara vara och att kunna ha roligt med det som är hemma och nära. Allt för många barn idag är helt uppbundna av aktiviteter och skjutsande precis alla veckan dagar, galet tycker jag. Man måste ju hinna vara tillsammans och vara en familj också!

  Ser verkligen goda ut!
  Kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 12. O det låter helt underbart! Barn, ja även vuxna kan behöva "bara vara". Man hör så många som tror att barn måste vara med på alla aktiviteter som erbjuds, så till slut finns inte en dag i veckan ledig. Härligt att få lyssna till dina tankar.
  Ha det gott o njut av tiden med barnen!
  Märta

  SvaraRadera
 13. Jag känner igen mig själv väldigt mycket i din syn på barn och vardagen. Våra är tonåringar nu men de har ju varit små en gång. Vi var mycket hemma och dagarna innehöll mycket mys, bakning, sagoläsning och lek på egen hand. Ofta var de med mig i köket också.
  Trygga och självständiga tonåringar har vi nu!

  Kram!

  SvaraRadera
 14. åååh, så smarriga bullar du ser ut att ha bakat, förstår att dina barn blev glada över att få sitta och mumsa på dem i trädgården. Det är nog verkligen så att man själv kan påverka lugnet i sina barn mer än man tror, kloka ord du skriver idag, något att tänka på för många stressade småbarnsföräldrar som måste hinna med allt...

  Kramar Bella

  SvaraRadera