onsdag 19 januari 2011

Hur svårt kan det vara?

Att klä om möbler det vill säga... :0)

Just nu verkar idéerna aldrig vilja ta slut. Kanske beror på att jag sitter och ammar mest hela tiden och man får verkligen tid över att fundera då!

Tänk om jag skulle våga mig på att klä om mina två Emma fåtöljer...Fast jag måste erkänna att bilderna jag har hittat på nätet angående möbeltapetsering avskräcker en aning...Jag tror jag skulle få panik om jag fick se något sådant här när jag hade tagit bort det gamla tyget... ;0)Är det någon som har erfarenhet av att klä om möbler som kan ge mig lite råd? Man kanske ska börja med något lite enklare projekt (som till exempel en pall) innan man ger sig på en hel fåtölj... Tja, idéer råder jag ingen brist på just nu i alla fall.

16 kommentarer:

 1. Jag klädde ju om vår "nya" soffgrupp, men det var inte lätt och skulle definitivt inte tåla en fingranskning. Tror det svåraste är möbler med knappar... Lycka till med försöken, skulle inte förvåna mig om du lyckas med bravur! Åh så mysigt att sita och amma lille Gunnar...
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Hejs...mys med ammning! ;)

  Du,mor och moster min gick en kurs på Capellagrden (öland) i en vecka tror jag för några år sedan om just möbel tapetsering. Det är svårt,mor min är händig som F-N,har de liksom i blodet,men hon uttryckte att de var skönt att få sig en kurs,sen är de nog lite knepigt med material... Men å andra sidan,du är ju driftig va jag kan känna,sunt förnuft och läsa på lite,du borde kunna ge dig på de... :)

  Själv skulle jag inte göra de utan att ha stått bredvid någon som kan några gånger,så lär jag mig bäst...samtidigt är det när man inte kan nåt och anv'nder fantasin nya lösningar uppenbarar sig :)

  Good luck! ;)

  SvaraRadera
 3. Finns det inte kurser i sånt??
  Kanske skulle vara något när amningen är över? En kurs alltså?

  SvaraRadera
 4. Vet du vad att jag har ingen aning. Men är det någon som fixar det så är det ju du kära Anna! =)

  Ha en fin Onsdag.

  Kram Dessie

  SvaraRadera
 5. Hej
  Hoppas att allt är bra med er?
  Har tänkt att gå en kurs någon gång när det gäller det.
  Vet inte hur svårt det är.
  kram
  sandra

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Nej, ideér har du ingen brist på :)) Härligt! Jag kan inget om att klä om möbler, men det vore roligt att kunna!

  Hoppas ni mår bra allihopa!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 7. Det går säkert bra, bara man tar det pö om pö och inte tror att man fixar det lätt som en plätt, men absolut att du fixar det, det är jag helt övertygad om. Försöka visa saker bara måste man.
  SOlskenskramar
  Agneta

  SvaraRadera
 8. Hmm..nej det där kan jag ingenting om. Men jag har en känsla av att du skulle klara det galant, du som fixar och grejar så mycket! men det är klart, du kanske är lite upptagen just nu...;-)

  Hoppas allt är bra med er alla!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 9. Jag håller på med möbeltapetsering. Men skulle inte klara mej helt utan handledning ännu.Det beror på om du måste knyta om resårerna eller är det bara nytt tyg.
  Mitt råd är att gå på någon kurs så får du hjälp. Jätte skoj är det att hålla på med att fixa möbler. Man lär sej..
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
 10. Jag har aldrig vågat mig på det, men jag har funderat många gånger.
  Ha en fin kväll.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 11. Önskar jag kunde hjälpa dig,men tyvärr inget jag är bra på!

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 12. Har faktiskt tapetsör som drömyrke :) Men vi har inga bra utbildningar här nere i söder :(
  Men jag ska gå en helgkurs i början av februari så orkar du vänta till dess så... kanske jag har nått tips!
  Visst snurrar tankarna när man ammar, kommer ihåg att mannen brukade fråga när han kom hem på kvällarna "jaha vad ska vi nu bygga om, var är ritningarna?" Som vi skrattar idag åt alla "konstiga" tankar jag hade då... tur vi inte genomförde så många av ritningarna :)) Men lycka till med dina! Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 13. Hej! jag är tapetserare sedan 25 år tillbaka i tiden, skolan tog 4 år och än idag möter jag projekt som jag aldrig har sett, så svårt är det men jag tycker absolut du ska prova med at klä om. Det du visar bilder på är ju att göra en ny grundstoppning plus snöra resårer. Det kommer du inte fixa. Är alldeles för många moment som du inte har en aning hur man gör, även om man tittar i en bok som "expert" är det ju svårt att begripa vad de menar ;). Nåja När du tar av tyget var noggrann med att spara det så intakt du bara kan. För där kan du se hur man har gjort uppklipp mm. Emmafåtöljer är lite knepiga i ryggen man kan behöva sy en krage för att få ryggen slät och spänd. Var nogrann arbeta alltid från mitten och utått och arbeta parallelt hela tiden, spänn ordentlgt annars kommer möbelnas klädsel slacka och det är inte snyggt. jag hjälper dig gärna med råd, lite mer privat om du behöver, med verbala råd :) Varmt lycka till.

  SvaraRadera
 14. Man måste våga testa någon gång. Öva på någon möbel som är mindre viktig och som inte betyder något.
  Jag har funderat på att börja med att köpa mig en eldriven häftamaskin eller vad det nu heter. Tror man ska ha bra grejer när man väl börjar;)
  Vuxenskolan här har kvällskurser man kan gå,har allt sneglat på dom mer än än gång.Kul att känna sig atggad att prova något nytt och kul.

  SvaraRadera