söndag 28 november 2010

Bloggtips!

Jag har länge haft en dröm... Tänk att få tag på en gammal orörd herrgård eller liknande, rusta upp den med varsam hand och dessutom ha en jättestor orörd trädgård att ta tag i.

Suck... Himmelriket om du frågar mig...

Det finns en bloggare som redan lever det livet. Hon och hennes man äger en stor K-märkt gård från 1800-talet som heter Riksdagsmannagården. Inredningen är mustig med en ljuvlig blandning mellan gammalt och lite nytt, men jag har fått intrycket att det är i trädgården personen i fråga lever upp. Hon har från grunden skapat en trädgård som jag bara drömmer om. Titta in på bloggen The Secret Garden så får du också se, men var beredd på att bli grön av avund ;0).

Nästa blogg är en helt fantastisk trädgårdsblogg som heter Cesars trädgård, där köksträdgården tar en central plats. Vem behöver en trädgårdsbok när man snabbt och enkelt kan surfa in på Charlottas blogg och med några knapptryck få svar på det du undrar över. Jag känner mig ödmjuk inför den kunskap hon besitter. Ibland säger folk åt mig att jag har gröna fingrar... HA! Jag är en skolflicka om ni jämför, (så gör helst inte det) ;0).
Någon gång i framtiden ska jag också lära mig att odla som Charlotta gör. Tur man har henne att fråga om råd så slipper man kanske ett och annat misstag på vägen.(Alla bilder är lånade med tillstånd från innehavarna)

Tänk att man mitt i smällkalla vintern kan sitta och planera och drömma om sommarens odlingar. Det är faktiskt inte så dumt att göra upp en plan för sin trädgård redan nu så slipper man göra om allt flera gånger. De bloggar jag tipsar om idag ger dig den inspiration du behöver, jag lovar!

Avslutningsvis vill jag tacka för alla värmande kommentarer ni ger mig! Jag sitter jämt med ett fånleende på läpparna... Jag är ledsen att jag inte hinner titta runt till er alla men jag vill att ni ska veta att varenda kommentar läses och sorteras in under etiketten "må bra" i mitt medvetande!

Skickar ut en jättekram till er allihopa!
Anna

14 kommentarer:

 1. Nu är verkligen tid att drömma om kommande trädgårdsprojekt. Tack för tipset om Cesars trädgård. Ska genast kolla den. (The secret garden kände jag till tidigare, helt fantastisk!)

  Önskar dig en härlig första advent!

  Kram, Outi

  SvaraRadera
 2. Gomorron
  Jättefina bloggar, bägge bjuder på ögongodis man sällan ser.
  Önskar dig en mysig advent
  Varm kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Idag är det två helt underbara bloggar du tipsar om, helt enkelt några av mina favortier.
  Ha en riktigt mysig advent!
  Camilla

  SvaraRadera
 4. Tack för tipsen, ska genast kika in på två helt nya bloggar för mig

  Kram och ha en härlig första advent

  Teres

  SvaraRadera
 5. tack för tipset...de får vi besöka...ha en go, trevlig och mysig advent...kramis semlan

  SvaraRadera
 6. Tack för de fina orden! :) Värmer rakt in i hjärtat!
  Ha en riktigt mysig första advent.
  Kram
  Wictoria

  SvaraRadera
 7. ja den bloggen har man ju faktiskt inte missat :) så fint dem lever och vilka saker dem har i hemmet

  Kram Malin

  SvaraRadera
 8. Mycket bra tips, tänk så många bloggar det finns egentligen. En för varje smak. Skönt att du mår bättre!

  Ha en mysig första advent!

  Varmkram från mig:)
  Anna

  SvaraRadera
 9. Jag är ju ingen trädgårdsmänniska men njuter gärna av andras trädgårdar och just dessa du tipsar om är fantastiska..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 10. ... och nu sitter jag här med ett fånleende:) Tack snälla för fantastiskt gullig beskrivning av min blogg. Du ger mig massor av feelgood och gör mig stolt som en tupp!!
  Stora adventskramen,
  Charlpotta

  SvaraRadera
 11. Känner till Secret Garden redan och undrar ibland var man hittar ett sånt fin ställe. Är imponerad av hur bra bevarat allt är.

  Hoppas du mår bra nu! Ta hand om dit/er!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 12. Håller med dig i varnda ord du skriver om Secret garden. En helt fantastisk blogg som helt klart är en av mina favoriter!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 13. Tack för att du tipsade om de fina bloggarna! De hamnade direkt i min blogglista!

  Adventshälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera