tisdag 28 september 2010

Skafferi på 60cm X 60cm...

Finns det något utrymme som rymmer så mycket hemtrevnad som ett skafferi? Gamla tiders vingslag sveper över en när man ser ett riktigt gammalt skafferi byggt i pärlspont.

Min farfar hade ett kök med skafferi när jag var liten och det var alltid lika spännande att titta in där... Alla vackra burkar, korgar och annat som var fyllda med hemligheter.Har ni som jag ett lite nyare hus så kan det vara svårt att få plats med ett skafferi i ursprunglig mening... Jag har därför gjort en light verson av det hemma hos oss. Ett 60cm djupt och brett skåp har fått ge vika för hyllplan av gamla plankor och vips har man sig ett skafferi!

Nu väntar X antal lådor på att bli ihop spikade så vi slipper se hushållspapper och andra "fula" varor... Tänk vad nytta man kan ha av en gammal skräphög!Jag lovar att visa fler bilder undan för undan som arbetet fortskrider... Har ju liiiite annat att göra här hemma också ;0).

Anna

8 kommentarer:

 1. hej!

  precis ett sådant utrymme har vi vid vår matplats! så fiffigt att ha det till skafferi. jag har satt gamla fruktlådor där jag förvarar mina målar grejer som annars ligger spridda överallt i huset ;)

  idag har jag en liten länk till dig då du bidragit till min nya kategori på bloggen. tack!

  kram
  Anna-Malin

  SvaraRadera
 2. Vad fiffigt och fint! Minns skafferiet i mormor och morfars sommarhus som lite spännande att kika in i. Att vrida den stora gamla svarta nyckeln i dörren...
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Spännande, klart jag följer arbetet!
  Men inte tror jag du har nåt att göra på dagarna, eller;-)
  Bara skojar, är grymt imponerad över hur du får till allt och samtidigt delar med dig till oss här på bloggen!
  Kram, kram

  SvaraRadera
 4. Vi har ett gammalt hus men tyvärr inget skafferi. När vi i framtiden renoverar och bygger/flyttar om vårt kök hoppas jag att vi får till ett litet gammeldags skafferi.

  Vilken trevlig blogg du har - har kikat runt lite här ett tag och fått några nya länktips som jag ska klicka mig vidare till :)

  /Kristina

  SvaraRadera
 5. Vilket mysigt skafferi! Du har verkligen idéer för allt! Roligt att du genomför dem också. Jag har också jagat gummipackningar till gamla patentkorkar. Några har jag klippt till själv av gummi. Det är ju konstigt att det ska vara så svårt att få tag på packningar då det säljs nya flaskor på bl a Ica. Kram Stina

  SvaraRadera
 6. Så snyggt och praktiskt! Super med trä hyllorna! Och du dörrarna blev ju supper bra :)
  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 7. Precis vad jag också tänkt göra här. Vi har en kyl i köket som alltid står avstängd. Den vill jag slänga ut och göra ett sådant fint hyll-skåp av. Där kan jag sedan pynta med alla mina kommande burkar med torkad svamp;)se mitt svamphav på min blogg.

  SvaraRadera
 8. Ja ett gammalt skafferi hade ju inte varit fel.. Vi skall ju så småningo göra om vårt kök fast det dröjer ngt år till, ngt barn måste flytta hemifrån först, och då skall jag försöka få till ett skafferi :-)

  Ert arbete följer ju jag så klart..

  Kram Mia

  SvaraRadera