fredag 24 september 2010

Får det lov att vara en latte...

till chokladmuffinsen?



Om nu någon har missat att jag gjorde monsterchokladiga muffins igår så kommer i alla fall receptet nu...

Ingredienser:

3 1/2msk rumsvarmt smör
115g farinsocker
2 stora ägg
115g vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
25g kakao
1 1/4dl creme frache

Glasyr:

125g mörk choklad
2msk strösocker
1 1/2dl creme frache

Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem i ägg/sockerblandningen. Vispa sedan ner smör och vänd därefter försiktigt ner creme frachen. Fyll 12 muffinsformar med smeten och grädda i 180grader i 20min.

Smält chokladen till glasyren och blanda ut den med sockret och creme frachen.

När muffinsarna har svalnat så kan man spritsa ut glasyren ovanpå eller helt enkelt bre på den med en kniv. Hyvla lite choklad över med en potatisskalare och pudra slutligen över forsocker...

De här muffinsarna är inte så söta i smaken!




Lycka till!

16 kommentarer:

  1. Tack för att du delade med dig av receptet vännen. Underbar god Latten ser ut. Ha en bra dag kram

    SvaraRadera
  2. Idag är det stäng-dag på dagis, kanske blir det lite muffinsbak, ser verkligen super-smarriga ut!!

    Mvh
    Frida

    SvaraRadera
  3. Godmorgon!
    Mmm, det där låter mycket gott! Tack för receptet! Måste prova göra!
    Har en mysig fredag!
    KRam Sirpa

    SvaraRadera
  4. Dessa ska jag göra ikväll......

    :)

    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  5. Måste jag pröva, tack för receptet! Dom ser superläckra ut.
    Tänkte på att du skrev om spenat och jordloppor, jag har haft samma problem men sedan några år sår jag i stället mangold och har sluppit problemen med lopporna. Dessutom växer mangolden bättre och det blir större bladmassa och jag tycker det blir godare dessutom. Ett litet tips sådär!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  6. Jag och barnen älskar muffins! Alltid kul med nya recept. Vilka fina bilder du har. Snyggt med lite ojämt i kanterna. kram Stina

    SvaraRadera
  7. tar gärna en latte till muffinsen! ser jättegott ut! ha en skön helg! Kram susanne

    SvaraRadera
  8. Halloj!
    Jag tar gärna en latte med mig när jag kikar in och önskar dig en riktigt skön helg! Dina muffins ser helt underbara ut, kanske något att baka i helgen... Vi får se om tid och inspiration finns.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  9. Hallå där.

    Glad jag blir...
    Låna på du.
    Spännande att se vilken du menar.

    Trevlig Helg.

    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  10. Tackar ja till båda!

    Smarrigt värre!!!!

    Kram Cia

    SvaraRadera
  11. Goda muffinsar kan man aldrig får för mkt av! Tack goa du för receptet! Kram

    SvaraRadera
  12. Oj, vad mycket jag missat hos dig under veckan! Har haft fullt upp. Muffinsen ser verkligen goda ut! Ja, nog hade det varit bra om man "slapp" äta upp allt själv som man bakar. =0)
    Spännande med era nya dörrar!!
    Ha en skön helg!
    Kram!

    SvaraRadera
  13. Hmm, farinsocker låter ju inte så farligt...och det är ju helg...eller hur;-)

    Du är en fresterska Anna!

    SvaraRadera
  14. oH, vad du frestar med gobitar:-) Ang mobilfodralet så har jag inte måtten...ännu. Det ska bli en födelsedagspresent från maken om 3 veckor... hihi, men jag beställer gärna ett moilfodral till den då. Jag gillar det vita tildatyget med rosor, så det får det bli. Fast det är klart, turkost med rosor är ljuvligt det oxo...
    Jag återkommer när jag öppnat pressenten och kan ta måtten :-)

    Kram Helena

    SvaraRadera
  15. latten på bilden ser god ut och receptet verkar smaskens!
    Ska på kalas idag... kanske man ska pröva baka dessa och ta med?
    Tack för fint recept =)

    Ha det gott kram Anna W

    SvaraRadera
  16. Assolutamente d'accordo con lei. Credo che sia una buona idea. Sono d'accordo con te.
    Assolutamente d'accordo con lei. L'idea di un buon supporto.

    SvaraRadera