onsdag 15 september 2010

En gammal järnsäng...

Vad sägs om en liten titt in i Albins rum?

Vi valde tillslut att ta in järnsängen från växthuset i alla fall. Det känns lite onödigt att den står ute under vintern när vi ändå hade behov av en stor säng här inne. Äntligen kan jag eller Niklas gå och lägga oss i Matildas eller Albins säng när vår säng blir fullbelamrad med barn!
Som ni kanske ser så är det vitt, blått och detaljer av rött och svart som är grunden i Albins rum. Allt började faktiskt med bilen som han fick av sin farmor och farfar när han döptes. Sedan hittade vi den handknutna mattan och så var saken biff. ;0)

Kanske verkar lite smått galet att ha äkta mattor i barnrummen men jag älskar dem och de är underbart mjuka att sitta och leka på. Tanken är att barnen ska få ta med sig sin matta ifall de vill när de flyttar hemifrån. Jag har alltid älskat riktigt hantverk och efter att ha sett kvinnor sitta och väva liknande mattor på en resa i Turkiet för 100 år sedan, så fastnade detta otroliga hantverk i mitt hjärta. Det är annat än att virka trasmattor det! ;0)Albin älskar elefanter så när han skulle fylla 3 år i juni beställde jag en tavla av Emelie Almhager. Jag var ute efter något som skulle påminna lite om Elsa Beskows bilder, i blått, med alfabetet och en elefant. Trodde faktiskt inte att hon skulle fixa de önskemålen, men det gjorde hon och med bravur!Visst är det smått fantastiskt hur fint tavlan passar ihop med tapeten!

Ta hand om er!

Anna

10 kommentarer:

 1. Vilket fint barnrum! Jag tycker om färgerna och den röda bilen är superfin!
  Ha en fin onsdag.Kram Kicki

  SvaraRadera
 2. Va fina rum dina barn har! Emelie hon är duktig hon, kommer ihåg när hon vissade den på sin blogg... Jättefin tavla!
  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 3. Fint rum, och vilken ljuvlig säng!
  Ha en fin dag!
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 4. Hej vännen!
  Alla era barnrum är så fina! Och jag tycker verkligen om tanken bakom att låta barnen få växa upp med dessa vackra tapeter och äkta mattor... Äkta och genuint!

  Vad roligt att få se tavlan på plats. Och jag trodde nog inte heller att jag skulle kunna sätta önskemålet först ;) hihi... Men vad gör man inte när någon är kreativ som få (du)...Jo skrynklar sin små så mycket det bara går och får sig en riktig utmaning. Tack söta!

  kram Emelie

  SvaraRadera
 5. Helt ljuvliga bilder, Anna! Och lyckliga kille som har en så duktig mamma:)

  Har alldeles glömt att tacka för den fina lavendelpåsen som kom med min fina pläd! Jag var så exalterade över pläden att jag glömde bort den. Men nu ligger den i ett av linneskåpen så fint. Tack snälla:)

  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 6. Ljuvliga bilder,här är det inga fina tapeter i pojkrummet. Min 8 åriga son är av den klåiga modellen så tapeterna kan få både ritstreck och en o annan bit försvinner. Så det dröjer något år innan han får fina väggar;)

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder. Ja järnsängen blev bra, hur skulle den kunna bli något annat, den är ju heeeeeelt underbar! =) Hemma på vår gata snickrar jag för fullt och tanken går till dig lite titt som tätt. "Nu gör jag en Anna och låter mannen sköta barn och hushåll och snickrar själv." *hihi*

  Ha en toppendag mitt i ditt stök.

  Kram Dessie

  SvaraRadera
 8. Väldigt fint har ni gjort det i Albins rum också, tänk va mysigt att få sin egen matta! Och tåligare mattor finns väl inte...
  kram

  SvaraRadera
 9. Hej vännen!
  Era barn har ju helt ljuvliga rum. Bilen är sååå fin också, en riktig killdröm....
  Vedförvaringen ovan gillar jag verkligen. Har inte heller hittat ngt riktigt bra till vår ved.
  Nu är det dax för veckans stalltur, M. har sin ridlektion.
  Ha en bra dag!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Så fint han har i sitt rum.. Sängen och bilen är ljuvliga..

  Kram Mia

  SvaraRadera