tisdag 21 september 2010

Dopad?

Var det inte en citronkärna jag planterade för två år sedan?

Börjar misstänka att det måste ha varit bambu eller något annat, för inte kan en citron växa en meter på en sommar?! Ska den fortsätta såhär så måste jag snart toppa den... (Kanske man ska göra i alla fall förresten?) Tur vi har högt i tak i vardagsrummet ;0)
Den här stackaren har verkligen inte blivit behandlad med silkesvantar under sin uppväxt. Inget avkalkat vatten, näring eller specialjord här inte! När jag planterade om den i våras tog jag E-jord från mina odlingslådor och det verkar ha varit rena rama hälsokuren...Om någon av er är citronträdsexpert så tar jag tacksamt emot tips och råd för fortsatt vård...

Anna

9 kommentarer:

 1. Men vad konstigt..... Min lilla söta citronkärna jag sådde förra (!!) våren har INTE växt knappt nåt alls. Otroooligt om din har växt en meter !!
  Lycka till vännen med ditt citronträd =)
  Har du gödslat det mycket och med vad ?

  Kramar @nette

  SvaraRadera
 2. Men oj va den har växt,helt otroligt.
  kram o ha en fin dag.
  ninni

  SvaraRadera
 3. Menar du att du bara satte en vanlig citronkärna? Häftigt isåfall. Min lillasyster var envis som liten och skulle tvångt plantera en Avocadokärna,attans vad det trädet växte, också så det knakade.Vi andra trodde inte det skulle bli något alls.Titta gärna in till mig och se mitt höstpyssel jag gjort idag, av det underbara som bara hösten kan ge.Jag är supernöjd!

  SvaraRadera
 4. Hups! Ja, nog är det växtkraft alltid. Kanske dags att toppas eller vänta till våren kanske för att se om den grenar sig förs. Kolla på sidan odla.nu som har lite tips för oss amatörer. Lycka till! Marie

  SvaraRadera
 5. Oj vilken växtkraft. Jag glömde visst bort att plantera mina citronkärnor. Få rätt nya nästa vår :o.
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 6. Ja den är nog dopad hihi. Den kanske har fått sig en slatt av något när någon liten har gått förbi....

  Jag har nu mätt och tyvärr så passar de inte, synd för min sambo Stefan gillade dem också. Så nu vet du så kan någon annan kanske bli lyckligt ägare till dem.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Så kul! Och så fin. Jag hade nog låtit den vara så tills den samlat växtkraft på vårvintern, då hade jag klippt ner den en liten bit. Den ser verkligen magnifik ut!
  Den skall nog inte stå för varmt under vintern, tror jag.....
  Lycka till!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Oj vad spännande! Det borde testas någongång! :) Hoppas trädet växer vidare!
  Kram Josefine

  SvaraRadera
 9. Jisses vad det har växt.. Jag kan ju tyvärr inget om sådant men säkert kan du finna svaren på frågorna om du kikar runt lite på nätet.. Odla.nu tex..

  Kram Mia

  SvaraRadera