onsdag 22 september 2010

Är det inte smått fantastiskt?

Här i kalla norden där vi knappt hinner förstå att det är sommar förrän den är över, kan vi odla nästan vad som helst!Mina allra första vindruvor är snart färdiga att provsmaka.

Kanske får fixa till en ostbricka på fredagskvällen. Barnen äääälskar det. Troligen inte så mycket osten som det faktum att man själv får bre sina kex och att vi alla sitter tillsammans i vardagsrummet med tända ljus... Myspys på hög nivå! (I alla fall de första minuterna innan lilla Bo börjar springa runt med munnen full med kex och jag blir livrädd att han ska sätta i halsen. Vill ju vara sanningsenlig...;0)) Matilda är faktiskt så förtjust i att äta ostbricka att hon önskade det som födeledagsmat på förskolan förra året. Fröknarna såg allt en liiiiten aning fundersamma ut...

Anna

11 kommentarer:

 1. Alltid roligt med fredagsmys för hela familjen!

  SvaraRadera
 2. Ha ha vad gulliga de är de där små...
  Å egna vindruvor, vilken lycka!
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 3. Hahaha, höll på att sätta ballerinakakan i halsen när jag läste din kommentar med det fina ordet "hälsofreak"! Jag löper ballerinakakor max 2 gånger om året och så precis nu...förlåt om jag gör dig besviken;-)

  Så underbara vindruvor! Svärfar i Danmark har också hela växthuset fullt, så exotiskt och tänk att det funkar! Spara en till mig så kommer jag kanske och hälsar på snart! Ostbricka kanske *fniss*

  kram,
  A

  SvaraRadera
 4. Men guuuu, dörren! Jag glömde, den är fantastisk!!! Vill se mer!

  SvaraRadera
 5. åhh så underbart att du har lyckats att odla vindruvor här i lilla landet lagom :P du måste ha super gröna fingrar

  Kramar Malin

  SvaraRadera
 6. Mums mums MUMS!!!! Jag vill också odla vindruvor. Kan man plantera dem nu på hösten eller måste man göra det på våren?

  SvaraRadera
 7. Vad roligt att ni fått så fina vindruvor - vår vinranka tokvissnade förra året men jag ser att den gör ett nytt försök och växer så sakteliga - får nog ha tålamod ett antal år innan den bär frukt! Kram Helena

  SvaraRadera
 8. Ja snart är veckan snart till ända å ni kan få mysa med egna druvor. Vilken lycka!
  Å vilka dörrar du fått, förstår att du är ivrig.
  Det finns så mycket där ute som ska kastas och är till glädje för någon annan.

  Kram från lilla mig/Cia

  SvaraRadera
 9. Fröknarna skall vara glada för att det bara var ostbricka hon ville ha och inte det som jag tycker tillhör, vinet ;-)
  Ostbricka är så jäkla gott, så sällan vi har det..

  Ha nu en fin torsdag..

  Kram Mia

  SvaraRadera
 10. Vad kul mina två minsta grabbar, 9 och 11 år älskar också ostbricka, trodde det var ovanligt att barn gillar det... Vad spännande att smaka på egenodlade vindruvor, vilken lyx!
  Kram Pia

  SvaraRadera