onsdag 25 augusti 2010

Vart tar ni mig idag?

Tja, hormonerna fortsätter att styra mitt liv. Skönt att höra att det var så många av er som känner igen sig...

Igår lyckades jag lägga in ännu mer gurka, skörda skärbönor och förvälla dem, plocka blåbär, baka blåbärsmuffins och göra stekta äpplen till efterrätt. Dessutom lagade jag en zuccinipaj till middag och tog hand om tre barn varav två fortfarande var lite sjuka. Varför gör man så mot sig själv?

Idag blir det fiskbullar på burk till middag...



Nu har vi nog smörgåsgurka så vi klarar oss även om vi skulle börja äta köttbullar och mos eller leverpastejsmörgåsar vareviga dag... *hehe* Men man vet ju aldrig... ;0)



Äpplen, dessa underbara äpplen! Jag sprudlar av ideér om vad jag ska hitta på med farmors äpplen. Äppeldricka, äppelmos, äppelpaj, stekta äpplen, äpplen i sockerlag och äppeljuice.

Jag måste verkligen uppmana er att prova göra stekta äpplen. Helt fantastiskt gott tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljglass. Känns inte heller helt onyttigt med tanke på att det är rätt lite socker i härligheten. Men det beror såklart på hur mycket grädde eller glass man väljer att ha till. ;0)


Ni missar väll inte hönan som står i bakgrunden... Mina små hundar jag har med mig överallt i trädgården, ja även när jag plockar blåbär i skogen faktiskt!

De äpplen jag gjorde igår blev så fula så de ska ni inte behöva se på bild men goda, uuuunderbart goda!

Till 4-6 portioner behövs:

8 äpplen
1 dl sötmandel eller nötkärnor
2-3 msk socker
1/2-1 tsk kanel
2 msk smör

Ta ur kärnhuset med en äppelpipa. Mixa ihop alla ingredienser till fyllningen i en mixer eller med en stavmixer och tryck ner det i hålen på äpplena.
Stek äpplena i ugnen tills de är mjuka ca 15-20 min på 225 graders ungsvärme.

Njut!



Ta hand om er!

Anna

7 kommentarer:

  1. Duktig du är med allt pyssel. Så bra att ta vara på allt som växer så man har i förrådet under vintern.

    Längtar tills våra glasäpplen blir klara så jag kan koka massor med mos. Mums med hemmagjord äppelmos

    Kram

    SvaraRadera
  2. Låter spännande med de där stekta äpplena, måste nog testa det. Har missat ditt förra inlägg men kommenterat det med. Har haft fullt upp de senaste dagarna...
    Kram Pia

    SvaraRadera
  3. Äpplen kan man göra så mycket gott med och variera nästan i det oändliga.
    Trevligt med hönorna :)
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  4. Det låter supergott med alla äpplen! Inhandlade två äppelträd i början på sommaren som jag hoppas ska bli finfina om några år :)
    Du har jättefina och inspirerande bilder!

    SvaraRadera
  5. Hej! vad duktig du har varit! Låter gott det där med äpple.
    Här blir det värmt makaronlåda!
    Har det bra!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  6. duktiga du! Härligt att få skörda från sin egen trädgård. Mmm stekta äpplen låter ljuvligt gott kram

    SvaraRadera
  7. Åh, vad jag önskar att det gick att odla äpplen uppe hos mig... någon gång ska jag köpa mig ett par äppelträd. Även om det just inte blir några äpplen så kan jag ju få njuta av äppelblommorna :)

    SvaraRadera