torsdag 26 augusti 2010

Solens blomma...

Tidigare berättade jag att jag odlar solrosor för att ha vintermat till hönsen. När jag för någon dag sedan tog min dagliga runda i köksträdgården såg jag till min fasa att en av solrosorna redan var renplockad på frön. Kan de vara herr och fru taloxe som har varit framme?Jag är lite missnöjda med deras jobb i sommar ;0). De har låtit kållarverna härja fritt och nu har de dessutom mage att äta upp vintermaten för hönsen.Så redo för krig tar jag nu in solrosorna lite för tidigt innan de egentligen är helt klara att skörda. Jag har en annan plan också...

Jag tänker nämligen trä över fiberduk som en påse över de som är kvar och sedan knyta runt så de små liven inte kan komma åt mina solrosor. Kanske inte blir så snyggt men vad gör man?Jag har inte sett hur vackra mönster fröna sitter i förr. Fick faktiskt syn på det när jag satt och redigerade bilderna. Kameran kan verkligen ta fram detaljer som man inte skulle lägga märke till annars...Nu hänger några på tork inne i värmen.
Trevlig helg!

Anna

4 kommentarer:

 1. Ja de var väl sugna på något gott, herr och fru talgoxe :0) Synd att du måste bre över dem , de är ju så vackra att se på, men hönsen behöver ju få sin mat också.
  Ha en fin fredag! Kram Kicki

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!
  Vilka vackra solrosor.
  Önskar dig en trevlig helg!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Det ser så fint ut. Härliga bilder du bjuder på.

  Hälsningar Pia
  bakformen@gmail.com

  SvaraRadera