torsdag 15 juli 2010

Saker med historia

Vårt vardagsrum badar verkligen i ljus så här års.

Den gamla trätunnan har min mamma funnit på en auktion för länge sedan och nu pryder den vårt vardagsrum. Väldigt praktisk att förvara tidningar i... Soffbordet är ett loppisfynd från förra sommaren när vi besökte min syster och hennes familj på västkusten. Pidestalen och lampfoten kommer från svärmor. Det är roligt när många av sakerna i hemmet har en historia.Rosorna är av sorten Dutchess de Montebello. En underbar gammaldags ros som doftar ljuvligt. Tyvärr blommar den bara några veckor, men destå mer överdådigt under den tiden...Det här gamla slagbordet har jag visat förr. Det är också ett auktionsfynd min mamma gjorde för länge sedan. Då kostade dessa möbler en spottstyvel medan de idag är dyrgripar. Tänk vad tidens mode förändras...Kruset kommer från min farfar. Jag kan inte förstå att dessa vackra gamla högarnäskrus inte kostar mer idag. Kanske är det för att färgen inte är rätt... Jag tycker i alla fall de är vackra tillsammans med ängsblommor.Ha det gött i värmen!

Kram

Anna

8 kommentarer:

 1. Vackra gamla saker med historia. Och nu när jag sitter och tittar på din soffbild, så ångrar jag sååå att min man fick bestämma hur vår nya soffa skulle se ut...:-/
  Krusen är jag också mycket förtjust i och precis som du förundras jag över hur billigt de fyndas!!

  Ha det gott i hettan! Hillevi

  SvaraRadera
 2. Underbar bild. Ja det verkligen badar i solljus :) precis som det ska vara.

  Önskar dig en underbar sommar min vän

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också att blanda gammal och nytt, det bli en så mysig kombination!

  Höganäskrus - I love them!! Jag har flera stycken som jag fått av min farmor och farfar, så de var verkligen billiga ;)

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 4. Ett vackert inlägg helt i min smak! Älskar ju också saker med historia. Det är inte mycket nytt som finns i mitt hem, men en del saker som tv-soffa är svårt att hitta gammalt och samtidigt sittvänligt. Vackert!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Ni har det så fint hos er just för den härliga blandningen av ärvt, nytt och nött!

  ha det gött i värmen!! Kramis Sanne!!

  SvaraRadera
 6. Så vackra bilder. Visst är det roligt med saker som har historia. Tycker också om Höganäskrusen blommorna gör sig så jättefint i dem. Önskar dig en trevlig helg och ha det så gott!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 7. Så fint du har det och visst är det något speciellt med ting som har en historia. Själv älskar jag ju de växter vi har som har en egen historia:) Ängsblommor i höganäskrus = RÄTT!!!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 8. Ja absolut, det är verkligen roligt att ha saker som är begagnade, speciellt arvegods. Jag tycker att hemmet känns så mycket mer levande då sakerna har en hisoria. Minnen dyker upp i huvudet bara genom att man tittar på dem.
  Och som vanligt så har ju frun UNDERBART vackra blommor.
  Kram Dessie

  SvaraRadera