onsdag 14 juli 2010

Mera grönsaker...

Minns ni majsen som jag misströstade om i våras. Bladen var alldeles gula och det såg ut som om sniglarna skulle vinna kampen om trädgården ett tag.

Under gårdagens kvällsrunda tittade jag lite närmare på min majs och vad fick jag se!
Lycka är att vinna över sniglarna!!! :0)Finns det något snyggare än rostigt järn emot en vitputsad yta?

Tycker inte jag heller så jag placerade två vindruvsstockar mot ett armeringsnät utanför växthuset. Jag ser framför mig hur vi sitter ute och vindruvorna hänger i klasar. Det är den varmaste platsen i trädgården och sol hela långa dagen... Där måste de trivas!
Nu ska ni få se något spännande! Jag köpte en ärtsort med lila baljor från fröer.nu i våras. Jag minns tyvärr inte vad sorten heter men ärtorna blir tydligen gröna när man kokar dem.Blommorna är inte vita utan rosa och lila. Ser nästan ut som luktärtor men de doftar såklart inte något... Inte illa med en grönsak som dessutom är vacker att titta på under tiden den utvecklas!Nu hoppas vi på lite regn här i västmanland. Det har inte regnat på flera veckor och värmen slår alla rekord. Jag hinner inte vattna allt som skulle behöva vattnas så delar av trädgården ser rätt torra ut... Dessutom orkar man inte göra så mycket i värmen. ;0)

Kram

Anna

6 kommentarer:

 1. Det är fantastiskt fint med armeringsjärn, det tycker jag också. Och rejält och bra i stället för alla rangliga spaljéer och ihop och intill ditt växthus kommer det att bli superbar och supersnyggt.
  Det är t.o.m. oerhört snyggt redan innan vindruvorna svingat sig upp i det.

  vet du, nå'n gång i forntiden hade jag bönor som var som dina ärtor i färgen. Det var jättekul att förvälla dom och se hur dom ändrade färg. Men jag minns inte så vackra blommor som du har (kanske har bönor lite mer oansenliga blommor, vet inte).

  Agneta kramar

  SvaraRadera
 2. Armeringsjärn ska jag också få i mitt trädgård.. Men inte har jag tagit reda på om man ska ta nätet direkt eller ska man svetsa själv?

  Fina bönor! Vi troligen mister våra... Man ska vattna ju de, men vi blir borta länge... Vänner ställer upp en gång att vattna. Hoppas på att vädret tycker synd om lilla ärtor och jordgubbar och ger lite regn ;0)

  kram/Olg@

  SvaraRadera
 3. Mmm, ser så härligt ut, tänk vad det växer nu!

  Skulle det vara två kan jag bara säga grattis igen:-) Har varit helt otroligt att få tvillingar, så häftigt att få följa deras uppväxt tillsammans. Och den erfarenhet vi har sen tidigare gör det mycket lättare att slappna av och känna sig trygg i att det som är jobbigt och tufft, (tex. sömnbrist), bara varar en kort period!
  Så som jag hade längtade efter en liten, kunde jag bara inte slösa bort tiden med att klaga på allt som var jobbigt(och fortfarande är ibland), utan jag var bara överlycklig att få två bebisar att gosa med. Och de stora barnen var glada de med, de fanns ju nästan en till varje syskon:-)
  Du kan läsa om tvillingbeskedet på bloggen, kolla under "tvillingar", överskriften är Tvillingmysteriet!

  Fast 4 barn är ju helt fantastiskt, så hur som helst har ni ju dragit vinstlotten redan, eller hur?

  Kram Emma

  SvaraRadera
 4. Ljuvliga bilder, man riktigt känner doften av din trädgård ända hit... O GRATTIS, såg i ditt förra inlägg att ni väntar smått... HÄRLIGT!

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Åh jag vill bara promenara runt i din trädgård och njuta när jag ser dessa härliga bilder! Hoppas att det fungerar med vindruvorna för det låter ju underbart! =)
  Kram Dessie

  SvaraRadera
 6. Halloj vännen!
  Jösses vad jag missat hos dig. Klart ni måste vara lite tokiga, fniss! Stort grattis till 4:an, önskar er all lycka, det är ju såååå underbart med barn.
  Er trädgård och ert växthus är helt fantastiska, en härlig miljö för barnen att växa upp i.
  Stor kram till dig!
  Lotta

  SvaraRadera