söndag 9 maj 2010

Bröllop!

Jag fick en utmaning av En sekelskiftesdröm att visa den tionde bilden på min dator. Det var en bild från vårt bröllop för ganska snart ett år sedan. Tänk vad varmt det var då! Den 23 maj förra året gifte vi oss och det var så varmt så man kunde gå i klänning utan att frysa. Syrenerna blommade för fullt och alla träden var gröna. Vi är iiiinte riktigt där ännu! Visst, det är någon vecka kvar men jag har svårt att tro a syrenerna ska stå i full blomm.



Tårtan bakade jag själv trots allt skrock!

Rosorna tillverkade jag för hand i sugarpaste som jag färgade. I tårtan gjorde jag en browniebotten och en sockerkaksbotten och fyllningen i tårtan var vaniljkräm smaksatt med passionsfrukt och hallonsylt. Mycket gott blev det!



Tänkte passa på att presentera en familjemedlem som har varit lite anonym till nu...
Han heter Uffe och är Matildas allra bästa vän. Han har varit ute på ett och annat äventyr men har alltid hittat hem igen.



Utmaningen skickar jag vidare ut till den som känner sig manad!
Ha nu en lugn och skön söndag i höstrusket!

Kram

Anna

20 kommentarer:

  1. Hej! Vilken vacker tårta du lyckades knåpa ihop! Å gott ser det ut också! Kika in hos mig, jag har en award till dig! Ha en fin söndag! Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar tårta! Jag förstår att det var ett fint bröllop!
    Ha en fin dag! Kram Åsa.

    SvaraRadera
  3. Vilken fantastisk bröllopstårta du gjorde...ha en bra dag. mvh semlan

    SvaraRadera
  4. Wow ! Så impad jag blir av dina fantastiskt fina rosor !! Jag har jobbat i bageri och dom köpte ju färdiga rosor. Vilken skillnad !
    Verkligen en jättefin tårta .
    ...och så fin klänning och brudbukett du hade !!
    Ha en fin dag ! Kram , Helen :0)

    SvaraRadera
  5. Hej Anna,
    Vilken fin tårta och vilken fin blogg du har! Väldigt roligt inlägg om att vi kvinnor borde snickra mer. Jag skrattade gott och känner igen mig.
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  6. Vilken vacker brud, det var en bra bild. Och tårtan var super!! Så otroligt fin, du är jätteduktig. Ser att Uffe är en älskad gose-kompis, jättegullig.
    Ha en mysig och bra söndag
    Stor kram
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  7. Härligt somrig bild på en jättesöt brud! (och fantastisk tårta)
    Nej, det blir nog inga syrener i blom här heller, än på ett tag. Idag har vi 9 grader och bladen på syrenerna har inte slagit ut fullt än, fastän knopparna varit på gång länge.
    Får dock glädjas åt att björkarna skiftar i ljusgrönt och att det börjar spira i morotslandet. "Man får vara glad för det lilla":-)
    ha en skön dag,
    kram, Maria

    SvaraRadera
  8. Du var en mycket vacker brud!!
    Vilken fantastiskt fin tårta du gjorde!! Verkligen imponerande!!
    Ha en härlig söndag!!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  9. Det var läckra bilder, tårtan var suveränt fin....Ha en sköön söndag du också! Kram Therese

    SvaraRadera
  10. Vilken vacker brud du var och tårtan....gud vad du kan. Djupt imponerad är jag. Allt jättefin.

    Ha det gott
    Kram Anna

    SvaraRadera
  11. Vilka underbara bilder du bjuder på! Så vacker brud och en helt underbar tårta! Att du hann med att göra den innan bröllopet! Underbar bild på Uffe som får ligga kvar på bordet och vaktar prinsessutstyrseln:) Kram Stina

    SvaraRadera
  12. Glömde skriva att här brukar det också vara värsta kriget mellan barnen. Ibland går jag bara ut på trappan och lämnar allt bråk inne i huset. Man är ju inte mer än människa och orkar inte... Men ibland leker de fint och då får man passa på att dyka ner i soffan med en tidning eller bok och en kopp kaffe och njuta av lugnet:) Kram igen!

    SvaraRadera
  13. Vilken smarrig tårta..och såå snygg!!..du kan det där!..den var lite Green Gate inspirerad ser det ut som !?

    Ha en fin söndagskväll!!

    Kramis Sanne

    SvaraRadera
  14. WOoow Vilken brud!! Så fin du var och tårtan underbar vacker.

    Ha en bra kväll!
    Kram C

    SvaraRadera
  15. Vilken tur ni hade med vädret på ert bröllop och vilken fin brud du var. Ser så härligt ut. Tårtan är ju helt underbar! Vad duktig du är.
    Kram!!

    SvaraRadera
  16. Vilken vacker bröllopstårta!

    Och soffan i tidigare inlägg tycker jag var jättesnygg som brun.

    Ha en fin vecka

    Rebecca

    SvaraRadera
  17. Åååh, vilken vacker brud du var och bröllopstårta var ju helt ljuvlig, så duktig du är!!!

    Vädret ser ju härligt ut på bilderna och även om våren är sen i år så är den på god väg nu och varje dag brister knoppar och jag bara älskar det!

    Hoppas du får en mysig söndagkväll

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  18. Hej igen,
    Vad glad jag blev att du tittade in hos mig! Jodå, det är våra hästar. De är sötare än söta, av en ras som heter Dartmoor!
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  19. Hej svejs igen,
    Jodå, vår syrenhäck är också uppgrävda rotskott från mina svärföräldrars trädgård. Det är fyra pallkragar med vitlök, ca 100 sättor, vilket är vad som behövs för att få eget utsäde och ett års förbrukning. Bredvid står ytterligare fyra (x2) kragar, där vi ska sätta nyinköpta sparrisplantor, 20 st. Ska enligt Sinclairsholm, som vi köpte av, räcka till förbrukning för en familj om fem personer och till infrysning. Bredvid sparrisen kommer två (x2) kragar och en cementring. Där vet jag inte vad vi ska ha ännu. Sedan har jag två (x2) gamla pallkragar vid växthusen, där det nu växer fyra buskar amerikanska blåbär. 2000 kvm trädgård är en hel del och MYCKET mer än de flesta stackars stadsbor har:) Ha en bra (och kort!) vecka,
    Charlotta

    SvaraRadera
  20. Vad fin du var som en nyponros och tårterna var gudomliga. Javisst är det en kall vår, men då kanske sommaren blir jättevarm. Vi går på ditt förslag
    såpskura golvet med vitt pigment.
    Kram Anette

    SvaraRadera