söndag 11 april 2010

En underbar dag!

Tänk vad man kan hinna mycket på en endaste dag...
Jag sov som en klubbad säl inatt och vaknade på ett strålande humör. Åh, vad det är underbart att leva! Chocken efter lilla Bos hjärnskakning har lagt sig och vi har njutit av solen idag.

Efter en låååångsam frukost gick vi över till grannen på en trevlig och fantastiskt god lunch. Vi fick flygande jakob till varmrätt och till efterrätt en chokladtårta med chokladmosse ovanpå. Kan det bli bättre? Hur gott som helst!

När det var dags för gossarna att sova åkte Niklas iväg med alla barn i bilen för att hämta Mormor som lovat att vara barnvakt på eftermiddagen. Jag fick tid att pyssla i trädgården en smula. Tänk, fast det ligger snö kvar här och var så var det ingen tjäle i mina lådor i köksträdgården! Jag började vända jorden i dem och titta vad jag hittade...



I massor ska tilläggas! I höstas grävde jag ner lite obrunnen hästgödsel i varje låda för att få upp mullhalten en aning eftersom vi har lerjord. Det verkar ha gett resultat för det kryllade av tjocka feta daggmaskar! Vad glad jag blev!!! Nu kommer det att växa som ogräs.

Vitlöken jag satte i höstas står som soldater på rad. Jag hoppas att jag får dem att bli lite större i år. Om någon har några tips på hur de ska tas om hand på bästa sätt så tas de tacksamt emot...



När Niklas, barnen och Mormor kom tillbaka vankades det bullar vill jag lova! Min kära mamma hade med sig hembakta bullar och kakor mmmmm. Tänk vad trevligt det är med mammor! *blink*

Jag och gubben åkte iväg för att hämta en skatt vi fått från Bonden i byn... Man är allt lite knasig, men jag var lycklig som ett barn på julafton när vi fick ta hur mycket tegelsten vi ville ha. Bonden har rivit ett hus på sin mark och murstocken var murad med gammalt tegel. Gissa vad vi ska ha det till...



Japp, ni gissade rätt... Till växthuset vi ska bygga såklart!

I väntan på middagen hann vi även med en sväng för att hämta hästgödsel till varmbänken jag läääänge velat göra. Ska bli så spännande att se om det fungerar!



Jag har gjort som Bosse i äntligen hemma. Med enda undantaget att jag även har fyllt upp med halm ovanpå. Tänkte att det inte kan skada och jag har lixom en gödselstack som bara ligger och skräpar på gården... Vi har ju som bekant höns.



Jag har hunnit göra mer idag men jag tror jag sparar en del till i morgon. Vill ju inte tråka ut er *blink*.

Kraaam alla goingar där ute! Ni gör mig så glad med era kommentarer. Tänk att det finns så snälla människor. Har inga ord för hur det värmer mitt hjärta att få sånt stöd när det händer hemska saker i ens liv!

Anna

15 kommentarer:

  1. Ingen risk att man blir uttråkad här! *ler*

    Åhh vilken lycka att få vackert gammalt tegel. Kommer bli kanonfint till ert växthus :)

    Låter som NI haft en toppendag!

    Kram kram
    Linda

    SvaraRadera
  2. Ja, helt fantastiskt!
    Så lyxigt att få lite hembakat, finns ju inget godare! Och skönt att slippa matlagning, det tar ju en himla massa tid att stöka i köket!

    Nu hoppas vi på fortsättning för det härliga trädgårdsvädret, eller hur!

    Kram Emma

    SvaraRadera
  3. Åh, va du är duktig med trädgårdar o så himla mysigt med eget växthus... Kommer jag följa såklart ; )
    Kram Mia

    SvaraRadera
  4. TACK för din rara kommentar, blev sååå glad vännen!

    Kraaaam

    SvaraRadera
  5. Oj oj oj vad det har arbetats idag!!!
    Kan förstå din lycka över allt trädgårdsarbete och teglet, vilken skatt!! Jag väntar med spänning på att få följa växthusbygget.
    Ha det bra. Kram

    SvaraRadera
  6. Oh jag läste just om vad som hänt din lille Bo. Rysligt! Det är just det att ha barn...så mycket kan hända. Man känner av livet på ett helt annat sätt.

    Men va kul med all tegelsten till växthuset...det blir säkert så fint!!!!


    Ha nu en kanon start på nya veckan som stundas,
    kram Linda

    SvaraRadera
  7. Oj, vad lång din helg verkar ha varit... Varför hinner vissa så mycket medan andra knappt hinner något;) Jag får väl skylla på förkylningen. Jag har knappt varit ute. Tänkte ta tag i alpackagödningen och blanda med jord och pytsa ut på växterna. Det får väl bli nästa helg. Kram Stina

    SvaraRadera
  8. Usch då, läste om din lille sons fall i trappen. Jag förstår att du blev rädd, kände känslan i magen själv när jag läste det!
    Tur att det gick bra. Skönt för er att ni fick en härlig dag i dag!
    Här har snön smält och vi har varit ute hela dagen, så nu är man rätt trött!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  9. Åh så underbart att bygga sitt egna växthus!
    Jag önskar vi hade tiden till nåt sånt!
    Igår var jag på loppis, alltså jag stod och sålde på loppis, så roligt, men tröttsamt!
    Tack för att du gör reklam för min lilla bloppis på din fina blogg!!!
    Jag tänkte att jag kan göra detsamma för dej om du vill?
    Hoppas du får en fin vecka!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  10. Ja nu är det dax för stora vårskriket!!! Vilket underbart vackert tegel ni fått antar att bonden blir glad att det kommer till användning med.Vad läskigt med din lille son, saker händer så snabbt så man inte hinner blinka ibland hoppas han mår bra nu. Stoor kram Katta

    SvaraRadera
  11. Du är så härligt kreativ. Jag såg också avsnittet med halmgödslet. Lyckos att du fick ta tegelstenar, det är så vackert med gamla tegelstenar.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  12. Hej!

    Jag läste att din lilla hade ramlat!
    Fy, vad otäckt när man inte hör skriket direkt.
    Skönt att ni åkte in och att allt gick bra.

    Jag har mailat dig ang. inredningsträffen på lördag.

    Kramis!

    SvaraRadera
  13. Har hänt en del sedan jag sist besökte dig.
    Villken otur med lille son...det händer saker ibland som man aldrig kan var beredd på.
    Vad härligt att det blev en bra dag med lite godsaker hos grannen.
    Tänk att din vitlök växer....hos mig har en traktor dumpat världens snölass precis på mitt trädgårdsland...det ska bytas tagk på våra radhus, så snön måste bort för att byggställningar ska kunna resas.
    Ev, så kanske mitt land kommer fram till skolavslutningen :)
    Ha en fin dag!
    Kramar/Carina

    SvaraRadera
  14. Åh så skönt att höra att lillen mår bra igen och ni kan göra trädgårdspyssel.
    Det där växthuset ni skall bygga hoppas jag verkligen att vi får se massor av bilder på!
    Fina odlingsbäddar du har!
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  15. HejHej!

    Åhhh vad jag blir glad när jag läser din blogg. Att älska livet är sååå härligt. Va skönt att Bo är på bättringsvägen och underbart är det med mammor som är så snälla o goa (min mami är oxå fantastisk) Du hann ju otroligt mycket på en dag och jag längtar att få se när din odling är igång. Tegel är ju såå underbart, har en liten hög i Stuglivet.

    Ha en underbar kväll
    KramKram
    Lotta

    SvaraRadera