torsdag 11 mars 2010

Vårt lilla projekt...

Häromdagen skrev jag att N fick en lysande idé... Nu är ni nyfikna va? Här kommer den... Vi har inga väggar i vårt hus (baksidan med en öppen planlösning... *hihi*). Detta kombinerat med min kärlek för böcker är ingen superbra kombination kan jag lova. Så när N kom med förslaget att vi ska sätta igen en del av öppningen mot hallen och sen bygga in en bokhylla sett från vardagsrummet, tände jag på alla cylindrar.

Jag spann ganska snart vidare på iden och kom på att vi kan sätta in ett par pardörrar mot hallen. Där har vi dessvärre gått i stå... Vi kan inte komma överrens! (Tror aldrig att det har hänt förr när det gäller inredning.) Jag vill ha ett par dörrar med charm och historia, gärna höga och lite slitna medan N vill ha nya spröjsade glasdörrar. Åååååå, varför kan han inte se det framför sig som jag kan? Vad tror ni? Kommer det att se konstigt ut med gamla dörrar som kanske är högre än de som redan sitter i huset? Det är N:s huvudargument...

Jag hade tyvärr ingen bättre bild på väggen men det är helt öppet in mot hallen idag.Man ser en bit av väggen här.Tja, nu har ni fått en liten förtitt på hur våra planer ser ut för vårt nästa projekt. Ska bli så kul när vi väl har kommit överrens hmmmm...

Tänk vad fort det växer nu! Mitt fikon var nyligen bara i knopp men nu sätter den till och med nya skott. Jag är så nyfiken på om den kommer att ge frukt i år. T som jag fick den av säger att den ska göra det på fjolårsskotten så jag håller tummarna.Ta hand om er!

Kram

Anna

24 kommentarer:

 1. Så underbart fint du har det.
  Här finns för många väggar, nej kanske inte men jag skulle vilja ha lite öppnare, tyvärr måste vi ha rummen så det finns inte mycket att välja på.
  Ja säger det igen du har något av det vackraste hem jag sett.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. hej!

  nu förstår jag nog inte riktigt? vad ska dörrarna göra för nytta mer än att stänga i hallen i ett eget litet rum? det är ju härligt att se hela vardagsrummet med det fina fönsterpartiet i vardagsrummet när man kommer in i tamburen! det försvinner ju om du ska ha ett dörrparti till...var det inte bokhyllor du ville ha?
  kan ni inte bygga bokhyllor på väggarna mot hörnet där det vita hörnskåpet står nu då? eller bygga bokhyllor runt er säng i sovrummet? minns inte riktigt om ni har något speciellt på väggen vid huvudändan på sängen men annars är det ju väldigt fint att ha bokhylla liksom på båda sidor av er säng (med inbygda nattduksbord)och så upp över sängen så dem binds ihop. kanske hyllor ända upp till tak. fattar du hur jag menar?

  det var en snabb tanke från mig.

  har du luktat på fikonet igen?

  SvaraRadera
 3. Den rosa rosen hos mig har jag fotograferat i en park, så jag vet tyvärr inte dess namn. Har för mig att det var någon typ av buskros.
  Kul att hitta hit till dig!
  Ha en fortsatt bra vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det första jag tänkte vara att du har bra smak och att de gamla dörrarna skulle bli så fina, mer praktiska än glas när man har barn. Men efter att ha läst den andra kommentaren håller jag nog med henne varför stänga hallen och göra det mindre och de kommer väl nästan aldrig att var stängda. Åh andra sidan så kan det vara fint att ha de öppna mot väggen.
  Du och din man är duktiga och har gjort så fint i övriga hemmet så det blir nog bra hur ni än gör.

  Lycka till
  Kram Mia

  SvaraRadera
 5. Kul med era ideer om inredning. Spännande att se vad ni sen beslutar er för.
  Vad glad jag blir, att du frågar om Evert.Det är faktiskt så, att i morron ska han till Strömsholms djursjukhus. Ska träffa en njurspecialist. Men han mår jättebra och man ser inga tecken på sjukdom alls längre. Så håll tummarna, är du snäll!
  Tack för din snälla kommentar!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 6. Ja eftersom jag har en förkärlek till gamla slitna vackra dörrar så måste jag säga det.
  sådan tur är har aldrig min man argumenterat emot:)
  kram och ha en mysig fredag
  sandra

  SvaraRadera
 7. Hejhej Anna!

  Vilket roligt projekt och jag säger utan tvekan att det passar fantastiskt med pardörrar eftersom jag också har en förkärlek till dörrar.
  Lite kul historia för jag kännde igen mej. Jag har heller aldrig blivit ifrågasatt när det gäller inredning men helt plötsligt vill inte min man ha den soffan som jag vill ha. Vi är för första gången inte överens. Puh vad jobbigt eftersom jag hittat en underbar soffa på P&B Intriör och kan inte släppa soffan ur mitt huvud. Vad gör jag?

  Ha det fint
  KramKram
  Lotta

  SvaraRadera
 8. Hej vännen! Spännande projekt ni har på gång. Skall bli kul att se resultatet. Ha en mysig fredag och en skön helg!
  kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Hej! Varför inte sätta in pardörrar och ovanför detta, sätta ett citronfönster lika det som är över ytterdörren. Då kommer ljuset att stråla in ändå och takhöjden kommer till sin rätt.
  /Dick

  SvaraRadera
 10. Hej! Hmmm Jag har några fönster utan spröjs som kan passa. Får nog gå på din ide.
  MVH Dick

  SvaraRadera
 11. Viket fint fikon träd, jag har ett som jag har haft i flera år men i år gömde jag att flytta in det i mitt växthus där det brukar vinter förvaras, så det återstår att se om det har överlevt...

  Kram anna

  SvaraRadera
 12. Eftersom jag inte riktigt vet hur det ser ut så är det lite svårt... Men spontant så tycker jag att gamla dörrar låter superfint. Vi hade det i mitt barndomshem med fönster i den övre spegeldelen så ljuset kunde komma igenom. Det var vackert, sen var de ju nästa alltid öppna... Glas hela vägen ner skulle jag aldrig våga med barnen... Annars tycker jag att sekelskiftes-drömmens idé om ett fönster ovanför låter fint.

  Härligt med fikonträd. Svärfar i Danmark har ett stooort med massor av fikon! Fantastiskt träd!

  Kram,
  A

  SvaraRadera
 13. Med tanken så fint ni har det!blir det nog bra hur ni än gör..gamla dörrar är ju alltid lika magiskt fint =0) ville bara fråga om din bänkskiva i köket är det en sådan man kan misshandla hur som haver och den består lika fin..ska kollat lite på ikea om dom har något massivt och tåligt...ha en bra helg
  kram wivi

  SvaraRadera
 14. Hej
  Det kommer att bli underbart med gamla dörrar och det kommer inte att se konstigt ut,så stå på dig du så kan du nog övertala mannen, fniss....
  Kram o ha en go dag.
  ninni

  SvaraRadera
 15. Hej!
  Ert lilla projekt verkar jätte kul!
  Jag gillar också gamla pardörrar men svårt att veta hur de passar in i det övriga.
  Jag tror iallafall att resultatet kommer att bli toppen, när ni väl är överens...

  Ha en bra fredag
  Kramar

  SvaraRadera
 16. Det är ju lite klurigt när man inte riktigt ser hela helheten framför sig. Men tycker nog ändå att den blir lite "för mycket" med mer dörrar. Men att bygga in en bokhylla och göra en extra vägg låter som en superbra idé, den tror jag på.

  Lycka till.
  Camilla

  SvaraRadera
 17. Hej!

  Ang din fråga om dörrar!¨
  På två ställen i vårt hus har vi dubbla salongsdörrar som är mkt högre än de andra vanliga dörrarna i huset.
  Detta ser inte ett dugg konstigt ut, utan förhöjer istället!
  Det är väldigt vackert och vi har fått såå många komplimanger om detta!
  Sedan är det ju positivt att slippa se alla kläder och skor som ligger slängda i hallen.
  Ni kan ju som sagt välja om ni vill ha dessa dörrar öppna och få in ljus eller stänga och slippa se hallen.

  Du har fått en Award inne hos mig, om du har lust!
  Du visar alltid så fina bilder och skriver så härligt!

  Må så gott och tjat lönar sig alltid...(på maken alltså)
  Kram!

  SvaraRadera
 18. Heeeej Anna!

  JAg saknade så mycket! men nu är jag tillbaka till bloggvärlden! :)

  Du är välkommen till mig att hämta ett award!

  kram Olg@

  SvaraRadera
 19. Har lite svårt att se helheten, men blir det inte mörkt med dörrarna. Man vill inte stänga ut ljuset. Men annars är det väl bara hänga på mannen när han är snickarsugen;) En inbyggd bokhylla är så snyggt.

  Ha en underbar fredag
  kramis

  SvaraRadera
 20. Så fint och smakfullt du har det i ditt hem, jättefint!
  Ha en fin helg!
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 21. Ett par högre dörrar till ett rum gör ingen skillnad om de är olika i utförande ändå. Ni har väl inte pardörrar in till varje rum?? Kör på, jag röstar på dig!!

  Under all snö så är faktiskt blomskotten rätt höga så håll ut! När snön är borta går det snabbt.

  1000 kramar
  Maria

  SvaraRadera
 22. Hej!
  Hittade hit av en slump och kommer gärna tillbaka!
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 23. Jag tycker det är fint som det är, men ska ni göra nånting så föredrar jag ju den "gamla, slitna stilen" på dörrarna! Ett stort Lycka till! Önskar dig en sköön helg med solsken o takdropp! Vårkramar till dig vännen! Kramis Therese

  SvaraRadera
 24. Så då får vi höra sen om hur det går då. Det är inte lätt att komma överens om man tycker olika. Jag tycker ju att mitt förslag är det bästa!
  Ha en skön helg uti vårsolens glans!
  Kram annika

  SvaraRadera