måndag 15 mars 2010

Syrén och Magnolia

Efter att ha läst Lottens blogg (Lottens vita och gröna) i morse såg jag att man kan ta in kvistar av syrén. Har aldrig provat det men jag tycker nog att det är värt ett försök. Av bara farten fick en kvist från min Magnolia följa med in i värmen. Snart ser det ut som en skog här inne i huset med alla kvistar... *hihi*. Måste även tipsa om IKEAs murgröna som är huuur frodig och grön som helst. Jag har köpt murgröna på andra ställen men ingen har varit såhär fin, och till ett högst humant pris.




Här har ni mitt nuvarnade projekt. Ett lapptäcke är det tänkt att det ska bli, men jag får se hur stort det blir. Jag brukar börja i mitten och jobba mig ut så jag vet aldrig från början hur det ska se ut när det är färdigt. Titta gärna in i min bloggbutik som jag länkar till från den här sidan...



Avslutningsvis vill jag dela med mig av ett mellanmålstips som mina barn bara ääääälskar! Jag mixar bara ihop en mango med vaniljyoghurt och en skvätt vatten. Mmmmmmm, så gott!



Kram

Anna

14 kommentarer:

  1. Läste oxå det och blev sugen på att ta in en med:)
    perfekt mellanmål...
    vilken härlig energi du har
    kram sandra

    SvaraRadera
  2. Hej vännen! Här är också fullt av kvistar här och där. Magnolia har jag tagit in tidigare och den slog ut så fint. Måste prova med Syrén det har jag inte gjort ännu. Perfekt mellis du fixat. Vi får vänta ännu några dagar med att fira M. hon är fortfarande dålig stackarn.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Hejhej!

    När jag var hos min blomsterhandlare i stan sist hade han Magnoliakvistar som kostade skjortan, lyckos dej som kan plocka in en kvist från trädgården. Mellanmålet låter gott och ska testad på mina älskade barnbarn när de kommer och besöker sin momo.

    Ha det fint
    KramKram
    Lotta

    SvaraRadera
  4. Ser jättefint ut med lapptäcket. Önskar att jag hade energi att göra ett jag också, för det är såååååå fint. Men när Charlie är så liten ännu så får jag nog nöja mig med mindre syprojekt! =) Förstår verkligen vad du menar med att man blir less på att aldrig kunna koncentrera sig och göra något klart utan alltid bli avbruten..
    Kram Dessie

    SvaraRadera
  5. Lapptäcket kommer att bli kanonfint. Jag gillar blåa nyanser, det är så fräscht.
    Förra veckan nådde jag fram till en syrenkvist som fick följa med in. Det händer snabbt saker. Tog även med en Fläder men där tar det längre tid.
    Kram annika

    SvaraRadera
  6. HEj ,
    Vad mumsigt det ser ut och låter nyttigt. Ska jag prova. Du får berätta hur det går för din magnolia, intressant...dutt lapptäcke är jättefint, ska blir spännande att se när det blir klart. Är imponerad av att du har sånt tålamod.

    Ha en bra dag
    Kram Anana

    SvaraRadera
  7. Jag är så nyfiken på hur eran trädgård ser ut du verkar ha så mycket fint. Våra grannar har en Magnolia med vita stor blommor tråkigt bara att de blommar så kort tid.
    Spännande med ett till lapptäcket det kommer att bli så fint känns riktigt sommrigt.
    Yoghurt drinkar är populärt här med just nu är det egen plockade blåbär som gäller.

    Ha det bra
    kram Mia

    SvaraRadera
  8. Härligt med massa "grönt" inne - och lapptäcket ser ut att bli fint!

    SvaraRadera
  9. Ja, visst är det härligt att få en försmak av våren genom att ta in kvistar. Det blev ju jättefint med murgrönan till.
    Jag beundrar ditt tålamod med lapptäckena. Jättefint!
    Ha en skön eftermiddag! Kram Åsa.

    SvaraRadera
  10. Här börjar körsbären precis grönska lite försiktigt.

    Ser ut att bli ett fint lapptäcke!

    Ha en fin tisdag

    Rebecca

    SvaraRadera
  11. Du bjuder på många bra tips idag!!
    Jag som har en hel syrenhäck hemma, varför har jag aldrig tagit in kvistar????

    Blir riktigt avis på dig som är så duktig på att sy...
    Många kramar från mig

    SvaraRadera
  12. Hej!
    Vilken härlig drink!
    Vi har ett körsbärsträd i närheten som växer vilt, som jag tänker ta in ett par kvistar av, om jag törs, för den växer på grannens mark. Jag samlar mod!
    Kram Anette

    SvaraRadera
  13. Ljuvliga bilder liksom din blogg ;0)
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  14. Tack snälla för din beskrivning av hur du sydde stolsdynorna! Kanske jag kan våga mig på detta själv. Lapptäcket som du syr ser ut att bli jättefint! Mycket arbete måste det vara. Bra idé med syrenkvistarna! Själv tog jag in björkris, men vi har ju ett syrénträd på framsidan som tyvärr bröts itu av den fallande snön från taket. Jag kan ju ta kvistar därifrån när en stor gren ändå lossnat. Ha en mysig kväll!
    Kram Anki

    SvaraRadera