tisdag 16 mars 2010

Spirande grönska

Det spirar och gror hemma hos mig. Min stora fröleverans har resulterat i en hel del förodlingar i år. I Like!!!! Vet dock inte om N är lika förtjust när han knappt ser fönstrena för alla små lådor och krukor. Men... det är ingen som klagar när de solvarma tomaterna ligger i salladen... *hihi*

Det här är vanlig paprika som jag har odlat i några år nu. Jag hoppas på ännu större skörd när jag ääääntligen ska få mitt växthus i vår. Jippiiiiii!



Det som ser ut som gräslök är i själva verket purjolök som snart vill flytta hemmifrån familjen och få en egen kruka. I den andra lådan är det aubergine som blir en premiär för mig. Roligt att prova lite nytt!



Citronen verkar ha fått vårfnatt och knoppar hej vilt!



Mina kronärtskockor som har kommit en bra bit på väg...



Basilika som också snart vill flytta till större...



Jag har lite sommar på burk här hemma... Jag torkade rosblad, lavendel, svartvinbärsblad och ringblomma i sommras. När jag nu dricker mitt te så kan jag verkligen känna smaken av sommar!





Passa på och mys nu innan trädgårdssäsången kommer igång på riktigt! Sen har man knappt tid att sitta ner *blink*.

Kram

Anna

24 kommentarer:

  1. Ååååh, så mysigt det ser ut i dina fönster! måste dofta underbart!

    SvaraRadera
  2. Hejhej!

    Underbart Anna! Vilka gröna fingrar du har och så härligt när man riktigt ser hur det växer. Har ett tips på purjo om du inte redan har fått det och använt det, sätt purjon i utplanteringen i en pappersrulle så blir de raka o fina.
    Tips från min storasyster med gröna fingrar.

    Önskar dej en härlig o fin kväll
    KramKram
    Lotta

    ps. visst e våren på väg, love!!

    SvaraRadera
  3. Ska du få ett växthus nu till våren?!??!!
    Åååh så kul och spänannde!
    Då kan du minsann leva ut dina odlingsdrömmar *ler*

    Ser så mysigt ut med allt du odlar...
    Känner mig såå sugen på att beställa lite fröpåsar när jag ser dina fina odlingar!

    Kram kram

    SvaraRadera
  4. Spännande!
    Du har verkligen gröna fingrar..
    Kram Lily

    SvaraRadera
  5. Det är så underbart med allt som växer nu tycker jag.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  6. Vad duktig du är på att sätta frön! Önska jag vore det, men jag lessnar efter ett tag. Jag köper helst frön som sås direkt i jorden ute. Lite lat är man kanske... Jag hoppas mitt växthus kommer upp i år så att jag får så lite där. Det blev ju pallkragar ute förra året, men det gick det med. Kram Stina

    SvaraRadera
  7. Du är så grön så du ser säkert ut som Hulken snart! Din lilla söta fixerska! Kram

    SvaraRadera
  8. Blir smått avis på din odlarglädje....min har försvunnit med åren...eller är det tiden runt mig som är för liten :/
    Härligt är det att se när ett frö gror och växer så är det.

    SvaraRadera
  9. Vad duktig du är, värsta trädgårdsmästaren;) Sen ska du bli med växthus, det så man blir avis. För ett växthus står på min vill-ha-lista.

    Kram C

    SvaraRadera
  10. Hej vännen! Tack för snälla kommentarer hos mig, och för att du bryr dig om M. Hon är tyvärr fortfarande väldigt hängig och har svårt att äta.
    Jösses vilka odlingar du har, så mysigt. Jag blir väldigt avis på ditt te, det ser sååå gott ut och det smakar ju alltid ännu godare när man gjort det själv.
    Nu skall jag dricka en kopp köpt blåbärste, det får duga. Ha en bra dag!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  11. Oj, vad det växer och gror:) Härligt!

    Rebecca

    SvaraRadera
  12. Ååååååhhh! Att du får upp alla skott så fint, jag tycker det ser snyggt och hemtrevligt ut med små odlingar här och var. Basilika är ju skitsvårt, hur gör du?? Ditt te verkar helt underbart, vilken bra idé! Sommar året om :)

    Kramar

    SvaraRadera
  13. Å, det var inte dåligt de du!!! Nu känner jag att jag ligger lite efter. Men mycke kul att ta efter. Aubergine?? Kan man odla det hemma..Det visste jeg inte!
    På fredag ska här köpas mer såjord!!
    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  14. Vad du är litig, jag har fortfarnade inte fått ner mina tomat fröer, men imorgon ska jag försöka. Visst är det härligt med växthus jag har hållt på i 5 år nu men är inte helt hemma på de än... men det kommer väl
    Ha det gott
    Kram Anna

    SvaraRadera
  15. Det brukar alltid se lite tråkigt ut på fönsterbrädorna när frösådderna tar plats men maken kanske kan stå ut. För den goda s(m)akens skull!?
    Roligt att prova något nytt. Det låter som att du har stort trädgårdsland eller ska det mesta in i det blivande växthuset?!
    Ha en bra dag! Kramar

    SvaraRadera
  16. Oj...nu får jag bråttom. Jag har inte sått något ännu. Mitt växthus kan ju inte få vara tomt i vår. Dags ser jag att planera vad jag vill så. Det blir dagens prio 1. Vilken jord använde du? Så jord är ju den bästa. Dina växter har verkligen växt bra i ditt fönster. Lycka till med dem.

    kramar @nette

    SvaraRadera
  17. Jag har också lite "plantskola" här hemma i fönsterbrädorna, men jag är långt efter dig i mängd! :)

    Jag har tagit in äppelkvistar vid två tillfällen, i februari ville de inte men nu har jag fullt med små gröna blad. Kanske vill kvistarna även blomma den här gången. Tänk så härligt med äppelblom (eller syren och magnolia!).



    Ha en fin onsdag!
    Kram
    Cathrin

    SvaraRadera
  18. Oj vilken produktion! Du BEHÖVER ju ett växthus! Blir spännande att se vad det blir för typ av växthus... Ha en bra dag! /Marie

    SvaraRadera
  19. Inspirerad och inspirerad ..
    :). det blev jag *ler*!

    SvaraRadera
  20. Hej!
    Det här är mitt första besök här, men säkert inte sista. Jag blev väldigt imponerad av dina tårtor! Har aldrig sett något liknande. Fantastiskt!

    Kram Outi
    http://anvantonytt.blogspot.com/

    SvaraRadera
  21. Oj, vad mycket du har på gång. Och vilken lycka med eget växhus. Då förstår jag vart du får plats med allt i sommar.

    SvaraRadera
  22. Men oj vad det växer hos dig!
    Önskar att jag hade sånt tålamod...
    Vad kul med eget växthus, kan tänka mig att du ser fram emot det!

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  23. Oj, vad du odlar!! Vad duktig du är. Jag är urkass på att odla från frö. Inte min grej?? Klart att du skall få se vad jag sytt! Dock inte, precis som du gissar, med mig som modell! =0)
    Ha det gott!
    Kram!

    SvaraRadera