lördag 13 mars 2010

Gammalt och nött...

Det kan vara så vackert på nära håll! Min mamma köpte det här gamla slagbordet på en auktion för x antal år sedan och nu står det hemma hos mig. Fantasin kan verkligen spinna iväg när man tänker på de personer som har suttit vid det tidigare. På sina ställen bär det verkligen spår av tidens tand. Innan vi målade golven så upplevde jag att bordet var för mörkt men nu kommer det verkligen till sin rätt.




Tjohoooo! Gubben har börjat snickar igen! Ursäkta röran men nu får ni se varför jag vill ha dörrar till hallen... *blink* Om ni tittar lite närmare ser ni de pardörrar jag hittade på blocket i fredags. En fin kompromiss eller hur! N ville ju ha glasdörrar och nu fick han ju det på ett sätt... Måste bara sätta i glas först... och spröjs... *hihi*. Tokhöga var de också, 2,30m och sååååå pampiga. Tack för alla era kommentarer om dörrarna. Jag tror Gubben föll för grupptrycket. Tänk va, i en blogg kan till och med äktenskapliga konflikter lösas snabbt och smidigt!



Ibland kan ett misstag löna sig. Jag skulle fixa till lite tyg att sätta på glasdörrarna i badrummet idag. Blöjor och tvättlappar gör sig INTE som dekoration, hur gulliga de små barnen än är... Så jag tänkte att det vore smidigt att ha tyg på dörrarna så man slipper se eländet. När jag hade klippt till och fållat och rynkat tyget upptäkte jag till min fasa att det hade blivit för kort. Åååååh, men då fick jag idén att skarva med ett band mitt på och jag tycker att det blev riktigt snyggt faktiskt.




Hoppas att ni alla får en underbar lördags kväll och en solig söndag.

Kram

Anna

20 kommentarer:

  1. Vilka dörrar, kommer bli fantastiskt!!!!! Vi vet nog hur vi får VÅR vilja igenom, med eller utan blogg, tror du inte det?
    Tycker "insynsskyddet" blev jättefint, vilket härligt tyg!

    Kram Emma

    SvaraRadera
  2. Hej vännen! Det kommer att bli sååå fint med dörrarna. Har fått mannen att snickra på skafferiet idag, och jag har målat, så det går framåt. Önskar dig en fortsatt mysig kväll och en skön söndag! Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Hej Anna... Så underbart bord..lite likt mitt..:)

    O vilka dörrar..kommer bli sååååå fint där..ohh vilken tur att ni båda fick som ni ville..skrattar...

    Jag köpte med mig ett par gamla pardörrar på blocket för ett tag sedan men vi är inte rikitgt överrens om vart de ska sitta..jag vill ha dem i tv rummet mellan det o "salen" medans J villl ha dem som dörrar till ett växthus....oj oj oj...

    Ska bli så spännande o se hur det blir i er hall!!

    Varma Kramar Elin

    SvaraRadera
  4. Vilket vackert bord! otroligt vackert slitage och färg.Dörrar kan man ju aldrig ha för många av så länge de är så där snygga, ett bra blocketfynd. Ha en bra söndag, kram Katta

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Det blev ju snyggt med tyget som du skarvade. Vilket fint skåp du har och det kommer bli jättefint i hallen.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Det kommer att bli kanon med pardörrarna intill hallen...ska jah tala om en hemlis? vi har ett par sådana dörrar i vårt garage som inte funnit någon plats :/ de blev över när vi bytte ytterdörr för många år sedan.
    Gillar din kreativitet till badrumskåpet :)

    SvaraRadera
  7. Jaa, det kommer att bli toppen med de dörrarna! De påminner väldigt mycket de jag berättade om från mitt barndomshem. Glaset i dem var gammalt och "runnet"... Perfekt kompromiss där med mannen;-)

    Bordet är underbart! LOVA att aldrig måla det! *fniss*

    Såg du att din fina award nu hamnat på bloggen?! Jag ville ju helst bara skicka den raka vägen tillbaka till dig för du inspirerar och förgyller i allra högsta grad!

    Kram!
    A

    SvaraRadera
  8. Hej
    men så roligt för dig att du kommer att få in gamla dörrar,dom ser underbart fina ut.tyget i dörren ser underbart fint ut.
    kram o ha en underbart fin dag
    ninni

    SvaraRadera
  9. Åhh vilket vackert bord riktigt fin patina!
    Vilka fina gamla dörrar du fått fatt i!
    Tyget i dörren blev så fint!
    Önskar dej en fin Söndag!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  10. Vilken lycka! Bordet är underbart! Inte helt lätt att få tag i nu förrtiden! Jag letar förbrilt efter ett, och/eller skrivbord..
    Gillar din skarv!
    Kramar Lily

    SvaraRadera
  11. Hej!

    Tack snälla du för den gulliga kommentaren. Så skoj att du följt min blogg och sedan själv börjat blogga.

    Så otroligt fint ni gör det. Supervackra dörrar!

    Skön söndag!

    Kram

    Monika

    SvaraRadera
  12. Vilket underbart bord och fantastiskt fina dörrar till hallen. Ska bli spännande att se hur de blir på plats!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  13. Underbart vackert slagbord!! Måla det aldrig!! ;-) Finfin lösning med tyget bakom dörrarna, jag har också valt att sätta upp tyg bakom mina glasdörrar till bokhyllorna för ett enhetligare intryck.

    SvaraRadera
  14. Oj oj vilket härlig slagbord så fint!! Älskar den mörka färgen, patinan på den. Och pardörrarna är ju helt underbara ut, höga och pampiga. Jisses så vackert det kommer att bli. Ska bli kul att se hur de tar sig när det blir klart. Ha en fin solig söndag. Kramiz Paula

    SvaraRadera
  15. Så mycket fint du visar! Vackar dörrar - det kommer att bli såå snyggt, vackert bord och så den fiffiga kreativa lösningen med tyget! Du är duktig du!
    Kram/Marie

    SvaraRadera
  16. Vilket bord, det är så snyggt när det är naturligt slitet!!! Och vilka dörrar sen, det kommer att bli hur fint som helst!!!
    Hoppas att ni har en härlig dag!
    Här skiner solen iallafall!
    Kramar

    SvaraRadera
  17. Dörrarna kommer att bli så fina snabb du var på att hitta dem, visst är det bra med blocket och trevligt med en händig man.
    Fint draperiet blev trots den lilla missen och den blev nog finare nu ibland är det tur att man är snabbtänkt.

    Hoppas ni haft en trevlig dag jag antar att ni redan är klara med dörruppsättningen.
    Kram Mia

    SvaraRadera
  18. Hejhej!

    Mmmmm vilket slagbord! Fantastiskt, ja dessa slagbord var och ett på sitt sett och tjusning. Vill verkligen inte vara utan mitt som jag för ett tag sedan köpte av en trevlig kvinna i Lund och ny alldeles nyligen ropade jag in ett litet slagbord som ska få penselns hjälp till ett vackert yttre. I love!
    Jag är sååå spänd på dina pardörrar och glad för din skull att det blev så. Va bra att mannen föll för grupptrycket,

    Ha det fint
    KramKram
    Lotta

    SvaraRadera
  19. Hej du goa!
    Nu är dopet avklarat och jag har en värkande höger arm efter gårdagen. Det var ingen lättviktare jag höll i. =)

    Vilket spännande projekt med er hall. Ska bli så kul att följa! Underbara pardörrar!

    Jag önskar att jag hade hunnit skriva lite mer men det är vällingdags och det går ju inte utan mammamys...

    Ha det gott!
    kram emelie

    SvaraRadera
  20. Tänk att bloggandet kan lösa stora problem;) Det kommer bli fint, nu förstår jag mer av helheten. Vilka dörrar du har hittat.

    Kram C

    SvaraRadera