onsdag 17 februari 2010

Nämen titta!

Snälla var inte död, snälla var inte död, snälla var inte död... Så gick mina tankar när jag tog in mitt lilla fikon från torpet för någon vecka sedan. Jag fick den förra året från goda vänner och till historien hör att T har förökat den själv från sitt eget "träd". Huuuur snäll som helst som gav mig den efter allt pyssel med att få den att ta sig. Igår såg jag att det fanns liv! Kan man få annat än vårkänslor när man ser det här?





Även mitt vackra olivträd som jag fyndade för 70 kr förra hösten verkar ha klarat sig utan större men efter sin vinterförvaring. Den har till och med skjutit nya skott. Känns fint att ha dem hos mig här inne igen. Har lixom saknat dem hela låååånga vintern...



Just nu tror jag inte att jag skulle kunna överleva om jag inte fick min kopp kaffe vid lunch varje dag. Hela kroppen skriker, ta en kopp och slappna av i några minuter människa! Vem är jag att inte lyda vad min egen kropp säger åt mig? *hihi* När jag ser den här kaffekvarnen, som är så sliten, kan jag fantisera mig bort i hur det var förr. Där satt någon med kaffesug och först var tvungen att mala lite bönor, för hand dessutom, därefter göra upp en eld för att sen kunna koka sin kopp... Den koppen måste ha smakat såååå bra. Men jag vet inte om jag hade varit så trevlig under tiden jag gjorde allt det där, för när jag känner kaffesug så vill jag ha mitt kaffe NU! Tålamod har aldrig varit min grej...





Se nu till att njuta av dagen i morgon och gör något som är extra kul. Det behöver man då och då! Själv ska jag försöka hinna sy lite. Har så mycket inspiration efter att ha tittat runt på era bloggar. Det är så kul att skapa. Tack för att ni delar med er!
Kram

18 kommentarer:

  1. Vilken vacker gammal kaffekvarn. Ordentligt välanvänd. Undrar vilken gumma som har stått och vevat på den? Kram Stina

    SvaraRadera
  2. Det är tur att jag har dig som bloggvän så jag kan ösa alla mina trädgårdsfrågor över dig sen *hihi* Vet du vad jag handlade idag? Påskliljor! Kram

    SvaraRadera
  3. Vilken tur! Att olivträdet hade överlevt. Jag vill åxå ha ett sånt, men jag vet inte var jag skulle ha det på vintern. Måste det stå svalt?
    Är lite dålig på sånt dära!
    Ha ett trevligt slut på veckan! Kram Åsa.

    SvaraRadera
  4. Kul att se alla fina växter du har, och väldigt kunnig verkar du också. Känns tryggt att veta vem man kan fråga om råd när våren närmar sig. Hi,hi1 Gillar verkligen din blogg, alltid mysigt att titta in. Tack för att du delar med dig!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. kan tänka mig att du är lättad nu, mmm ljuvligt med knoppande fikon!
    härligt fin kaffekvarnen!
    må sååå gott, varmkram lotten

    SvaraRadera
  6. Låter inget vidare med krasslig svärmor. Hoppas att hon piggnar på sig snart! Kram Stina

    SvaraRadera
  7. Hej hej!

    Första tanken: Knopp nu? Det är ju full vinter -1 grad och det snöar. Men visst blir man helt överlycklig. Åh vilken lycka när man ser att det finn ett liv.
    Kaffe är livets dryck och ska drickas när andan faller på.

    Ha det fint
    KramKram
    Lotta

    SvaraRadera
  8. Hej!

    Tusen tack för din rara hälsning hos mig! Det är ingen dahlia på min bild utan en sorts krysanthemum tror jag. Färgerna på den var bara helt underbar, jag kunde inte låta blir att köpa den:)

    Så fint du har här inne hos dig! Nu ska jag kika lite mer:)

    Ha en fortsatt bra vecka!
    Hälsingar
    Karin

    SvaraRadera
  9. Hejsan svejsan!
    Vad kul med knopp och att olivträdet har skjutit nya skott.
    Ja, vad kaffet måste smakat gott förr, haha.
    Vad fin kvarn.
    Ha en fin torsdag!
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Jag gillar din blogg! Klotet du visar längre ner är jättefint. Jag tänker på samma sätt när jag sett något fint. Kan jag göra något liknande själv?

    Hälsningar Agneta

    SvaraRadera
  11. Mmmm, njuter av bilden på ditt fikonträd i knopp. Finns det något vackrare och mer förväntasfullt än knoppar?

    Säger bara "rör inte mitt kaffe". Sätter på bryggaren det första jag gör när jag vaknar, sedan blir det ett par koppar, sedan är man redo för (nästan) vad som helst.
    Tyvärr blir det inge vidare kul dag, ska tapetsera färdigt i sovrummet. Började igår och jag kan säga att vi, P och jag, har nog alldrig lyckats tapetsera utan att några smått irriterade ljud hörts från både honom och mig :(
    Idag ska jag fortsätta själv så jag får väl gnälla på mig själv när jag får den förbaskade våden snett för kanske tredje gången!!
    Får sätta på en lugnande skiva tror jag, och ta några koppar kaffe mellan varven.
    Ha det bra.
    //Camilla

    SvaraRadera
  12. Hej!
    Lycka till med dina växter. Vi har ett rum som är lite kallar och som är orenoverat. Där har jag mina 2 olivträd. Men jag råkade stänga in ena katten i 3 timmar så hon hann både bajsa och kissa i olivträdsjorden. Så Jag håller också tummarna för mina träd.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  13. Vilka härliga bilder! Mina olivträd är helt kala! Vet i tusan om det finns något liv i dem..Mitt fikonträd..var finns det?? Hmm! Vilket minne..Det ger en hopp iaf att se dina bilder! Gillar din nya header..
    Vargavinter! Jo, så är det nog :D Det bästa sättet är att skratta åt det!
    Kram Lily

    SvaraRadera
  14. Hej Anna,
    Jag såg precis att du tittat in till mig. Du anar inte hur glad jag blir. Jag startade bloggen dagen efter Jul Afton och har såååå himla roligt. Men jag måste få säga att du är den första som tittat in till mig som jag inte mailat. Det finns ju hur många som helst, skratt. Behöver ta ledigt från jobbet för att hinna med allt och lära mig allt jag behöver, haha. Nu har jag hittat dig och tagit en titt och din blogg e jätte vacker och hit kommer jag definitivt tillbaka :)
    Kram på dig, Nina

    SvaraRadera
  15. När jag ser knoppen i ditt fikon träd får jag ångest....men bara för att mitt fikon träd som jag alltid sätter i mitt växthus aldrig kom in dit i höstas, utan står kvar ute i trädgården begravd i massa snö. Det är väl bara att ställa in sig på att det inte kommer att överleva.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  16. Vad härligt att kunna få plocka in den spirande våren! Förstår att du är glad att de var vid liv...Nu får du vårda dem ömt *ler*

    Ha en riktigt skön helg!
    kram Emelie

    SvaraRadera
  17. Hej Anna,
    kul att du kunde ha nytta av A och B:-)

    Jag skrev det för att jag är så himla trööött på att folk inte får hjälp av "proffsen" på plantskolorna och andra inköpsställen. Nästan ingen där vet att de INTE är samma sort...

    Idag hittade jag t.o.m två olika plantskolor som hade bild på ett Boklöv med texten Avenbok under.... Suck.
    (Tyvärr når jag ju inte alla, men jag blev glad att du fick hjälp)

    Ha en go kväll!
    Hillevissan

    SvaraRadera