torsdag 15 maj 2014

Odla sojabönor

Det finns snacks och så finns det SNACKS! 
Edamamebönor är hur gott som helst och i Japan äts de i stället för chips. Supergott med lite flingsalt ovanpå... De är förvällda sojabönor som skördats innan de är helt mogna. 

Mina ungar älskar dessa bönor och när jag frågade vad de ville odla i sommar var edamame ett av önskemålen. Tyvärr är sojabönor lite känsligare än vanliga bönor men det finns en sort som faktiskt gillar vårt svenska klimat. Den sorten heter Fiskeby och är en gammal sort. Så, nu är odlingsrummet fullt med bönplantor som bara väntar på att få komma ut i friska luften. :)


Anna

1 kommentar:

  1. Jag har testat Fiskeby ett par år, men aldrig riktigt fått till det. Kanske är det trots allt för tufft klimat i Roslagen. Har i alla fall några plantor till på gång i år, skam den som ger sig.
    Glad fredag önskar fröken Dill

    SvaraRadera