lördag 4 januari 2014

Gotlandskaniner

Farliga djur... de där kaninerna... ;)

Höll nämligen på att bli av med tummen idag när jag skulle ge de små liven lite lördagsgodis i form av vitkål. Rätt igenom nageln och allt bet han, den rackaren! Kan det vara så att min tumme mer påminner om en morot än en tumme? 

I somras skaffade jag mig mina första gotlandskaniner med genbanksintyg och allt... Det känns bra att bevara en lantras... Jag började med fyra kaniner och är nu uppe i sju. Kaniner är faktiskt väldigt bra att ha när man är inbiten odlare som jag... de levererar finfin gödsel och äter det mesta. Ogräs, gräs... tja allt som man inte vill ha i sin köksträdgård i princip. :) Mina kaniner har rejält med yta att hoppa runt på. Tycker faktiskt det är lite grymt att hålla dem i en liten bur inomhus... Jag hade turen att ha en gammal rejäl hundgård att tillgå i mitt nya hus så de små liven kan inte ens gräva sig ut... Inte alla som har sådan tur!

Jag har faktiskt några kaniner till salu om någon är intresserad. Bara att skicka PM så berättar jag mer... 
fotograf.anna.forslund(@)gmail.com


Anna

5 kommentarer:

 1. Hej! Kul att hitta till din blogg. Vilken fin kanin! Hade gärna velat ha utekaniner men med två hundar och en man som lagt in veto mot fler djur, så får det vara… Kikar gärna in här igen. //kram maria

  SvaraRadera
 2. Kaniner är faktiskt det enda "smådjur" jag skulle kunna tänka mig att ha, men tyvärr är jag allergisk. BARA mot kaniner, hmmm...

  Önskar dig god fortsättning på det nya året. Det ska bli så spännande att få följa dig i din nya köksträdgård!

  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är det härligt med lantraser! Själv har jag mellerudskaniner :)

  SvaraRadera
 4. Din gotlandskanin ser exakt ut som den vi hade - innan hunden Eva tillslut lyckades ta den efter ett par års jagande! kaninen bodde tillsammans med hönsen, gick in genom luckan till kvällen och bäddade in sig i spånen. Var helt lösgående på gården, som en katt ungefär. Frän början var de två och skulle bli fint kött i vår självhushållariver...men vem klarar att lägga denna söta varelse i grytan?
  Ser mycket fram emot att läsa om dina odlingsplaner framöver eftersom vi nu har en helt ny trädgård att planera och odla upp. Det ska vara nyttoväxter som du odlar såklart och se ut som edens lutgård med insekter, färger och dofter! Nåväl, siktar man mot stjärnorna når man kanske halvvägs! Ha det gott!
  Eija

  SvaraRadera
 5. Mitt första djur var en Gotlandskanin vid namn Prosit! Älskade lilla Prosit... Han var oxå en utekanin som bodde hos farmor&farfar när jag var liten.
  En lördag när vi kom ut på landet å jag rusade fram till buren var den tom!
  Var fanns Prosit???
  Jag grät och rusade in för att fråga. Då ger farfar mig ett brunt paket, och när jag öppnar så ligger Prosits beredda skinn däri.
  Inte så smart kanske..,
  Jag slog min farfar!

  SvaraRadera