tisdag 17 juli 2012

Kaprifol


Jag är helt betagen av doften den ger ifrån sig på kvällarna. 

Det här är mitt första år med kaprifol och till nästa år ska jag fylla hela trädgården med dem! Vilken annan växt kan stoltsera med att blomma i överflöd i skugga, dofta ljuvligt, klara sig från ohyra och dessutom klättra? Den ultimata prydnadsväxten om du frågar mig. ;)

Anna

9 kommentarer:

 1. Egenskaperna du räknar upp är perfekta. Jag tycker också väldigt mycket om doften, men vi fick ta bort vår. Den höll på att kväva hela vårt rhododendronparti. Den är otroligt livskraftig och tar för sig.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är så sant! Vi planterade ett par förra året, och dom har växt till sig helt OTROLIGT! Alltså har jag planterat några i år också;) Såg en hos Anna Vattenkanna som var helt rosa. Den vill jag ha;)
  Trevlig vecka!

  SvaraRadera
 3. Visst luktar den gudomligt och speciellt nu när det är så fuktigt ute under kvällarna.
  Var nyss på kvällspromenad med hunden och gick förbi en kaprifol, mmm
  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
 4. Jag håller helt med dig. Kaprifolen är fantastisk. Jag håller på att fylla trädgåprden med denna underbara klättrare. Sambon höjer lite på ögonbrynet över tilltaget, för här växer Kaprifolen vilt i skogen : ))
  Kaprifol för mig doftar mormor *minnen*

  Ha en fortsatt trevlig vecka.

  SvaraRadera
 5. Kaprifol är min absoluta favorit.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 6. Lovely photograph. I can almost smell the scent of the honeysuckle. I had one that didn't survive a harsh winter here a few years ago. I think I'll need to plant another one and hope for better luck.

  SvaraRadera
 7. Hej Anna!
  Håller med dig, kaprifolen är helt otrolig. Vi hade en som var helt död (trodde vi), men fick rådet, av Lövparkens Trädgård, att ändå gräva ner den någon annans och vänta och se... Året efter tog den fart och den är nu jättefin och stor. En annan som vi har klättrar rakt upp i luften på ett snöre som vi fäst uppe i en lönn. En mycket livskraftig och helt underbar växt!

  Kram Petronella

  SvaraRadera
 8. Jaha va rolig för er. Själv köpte jag en kaprifol för 3 år sedan. Den lever, med har inne växt nåt!! Jättetrist! Jag trodde den skulle växa hur mycket som helt och istället står den helt stilla.

  Kram Dessie

  SvaraRadera