torsdag 19 januari 2012

Några miljötips från andra bloggare...

Jag blev så glad när jag tittade in på Systrarna Karlssons blogg härom veckan. Av gamla alladin askar och annat "skräp" som bli efter jul har de skapat underbara små presentaskar. Tanken är att de inte ska kastas av den som får dem utan sparas och användas igen. Eco wrapping kallas det visst. ;) Om man vill så kan man ju faktiskt limma på vanligt presentpapper på en sådan ask också, om man inte är så pysslig som systrarna dvs. ;)Ett annat tips kommer från bloggen Jennies kreativa sida. Hon har helt sonika tagit en julgran och täljt till ett kvastskaft av det. Huuuuur häftigt är inte det? Det är så kul med alla idéer om vad man kan göra med material som ändå skulle ha blivit över. Jennie har massor med pysseltips på sin blogg. När det kommer till just julgranar har jag en egen idé om vad man skulle kunna hitta på... Jag tänker sätta upp en lapp i byn att jag mer än gärna tar emot alla gamla julgranar, för tanken är att de ska bli till ett staket här hemma hos mig. Perfekt med spikraka granar i ungefär samma höjd! Dessutom är de rätt torra när de har stått inne och svettats över jul. ;) Meeeen jag glömmer alltid bort det här i mellandagarna och sedan har ju de flesta redan gjort sig av med sina granar. Måste nog knåpa ihop en lapp idag i alla fall för någon liten stackars gran kanske finns kvar... 

Anna

10 kommentarer:

 1. Vad fint! Synd att jag hunnit kasta bort askarna :-(

  SvaraRadera
 2. Smartigt!! Alltihopa!!
  Kartonger har jag en uppsjö av i pappersinsamlingen så nu måste jag kanske rota runt lite där ikväll! Kram!

  SvaraRadera
 3. Det där med att ta hand om julgranar till staket var verkligen en toppenidé.

  Läste om din basilika. Förra året sådde jag direkt i pallkrage med lock på. Det blev fin skörd utan förodling. I år ska jag prova både och för att se om det blir någon skillnad.

  Ha det gott!
  Anna

  SvaraRadera
 4. Gillar verkligen deras tänk. Går själv aktivt ut med detta tänk i min köpinformation. Återanvänder i stort sett bara begagnat packmaterial. Inte alls så snyggt men fördelarna överväger ett snyggt paket.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Åh vad roligt att du gillar vårt tänk. Ja det här med eco-wrapping är en trend som vi hoppas ska bli en självklarhet i hemmen. Borta är de dagar då vi köper och använder en massa massa presentpapper som sedan bara slängs och om man har tur hamnar i pappers insamlingen.

  Stort stort stort tack för att du hjälper oss sprida trenden vidare;)

  Ha en härlig dag och ser fram emot att se det där staketet en dag;)

  SvaraRadera
 6. Hahaha... du kan få min gran! Den är jäkligt torr vill jag lova. Har inte fått tummen ur att kasta ut den ännu... men snart så!

  SvaraRadera
 7. Men vilka bra idéer!! Hmmm, jag hade tänkt elda vår gran men då är frågan, kvastskaft eller staketstör...

  Tack för dina tips om kryddor förresten, trodde inte att det gick att använda såna kryddor man köper i affären. :o)

  Kram

  SvaraRadera
 8. Bra idéer och snygga! Julgranskvastskaftet var ju för fint!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Miljötänk, det gillar vi! Fin blogg du har dessutom!!

  Ha det fint

  Linda

  SvaraRadera
 10. Hejsvejs
  Vilka kul ideer. Nu måste jag ju äta upp de sista pralinerna.. Nä, nu måste jag ut och leta upp granen, så jag kan skicka den på posten till dej..;) Vad kan de kosta från Skåne tror du?
  Kram kram Marie

  SvaraRadera