tisdag 10 januari 2012

Ännu ett suveränt miljö/spartips!

Vilket bra tips jag fick av Lotta med den fantastiska bloggen Vid vätterns strand

Hos oss äts det massor med apelsiner såhär års, så varför då inte göra som Lotta och helt enkelt skala av det yttersta på skalet och torka det? Suveränt tips i all sin enkelhet! Lotta skrev att hon använde skalet i kakor och olika såser och det låter ljuvligt i mina öron... Man kanske till och med skulle våga sig på att sylta skal som man sedan kunde använda till ambrosiakakan som är ett måste till våren hos oss. Måste testas! På så vis slipper man både ett och två E-ämnen som finns i de färdigsyltade skalen man köper. 

Tack Lotta för att du delade med dig!


Fler miljösmarta spartips kommer! 

Sitter du på något smart tips som du vill dela med dig av, skriv gärna en kommentar och berätta. Jag publicerar dem eftersom här på bloggen... 

Anna

2 kommentarer:

 1. Kom på ett spartips så här i såtider. Att tillverka tidningskrukor istället för att köpa plast. Har aldrig testat själv men ska nog ta och göra det längre fram. Fördelen är att man kan plantera hela krukan eftersom de förmultnar.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillade mitt tips, det där med att sylta skalen går jätte bra, det gjorde alltid min mamma. Hon kokade dem i stark sockerlag tills de liksom blivit genomskinliga och sen förvarade hon dem i en glasburk, jag kommer inte ihåg hur länge de höll sig men det borde väl gå bra att frysa det som inte behövs för stunden.
  Ha en fin dag.
  /Lotta

  SvaraRadera