tisdag 6 september 2011

Tranbär

Som jag tidigare berättade hittade vi massor med lingon och blåbär i skogen vi besökte i helgen. 

Men det var inte allt!


På myren var det fullt med tranbär!


Några har jag trätt upp på ett snöre för att torka till vinterns muffins och müsli medan andra blev till tranbärsdricka, lingon/tranbärschutney, tranbärssylt och rulltårta med pepparkakskryddor och tranbärssylt. Skogen är full av godis, det gäller bara att ta sig tid för att kunna ta del av det! 

Titta in på Anna Vattenkannas blogg för att se något fantastiskt när det kommer till bär på tråd... Jag är grymt imponerad!

Anna

6 kommentarer:

 1. Vad härligt att plocka så mycket tranbär. Det är något som jag aldrig har plockat ute i det fria. Hoppas stöta på några då kanske.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 2. Oh, sånt godis! Jag får allt nöja mig med köpetranbär (dyra) i pytteliten påse.

  Så kul att du gillade min bär-på tråd-grunka! Gulligt att länka...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Så fine fund du gjorde i skoven, bærrene på tråd ser fantastisk ud.....og samger himmelsk!

  Hilsen Helle

  SvaraRadera
 4. Hej Anna!
  Nu har jag inspireratsa av din blogg igen, blev sugen att baka bröd, plocka bär, göra inläggningar, tvätta mattor osv :D

  Jag planterade en egen tranbärsplanta i våras, men bären på den räcker nog inte till allt gott du skriver om här, hahaha! Skulle nog ha tagit en tur ut i norrlandsskogarna :)

  Ha d gott!
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 5. Har ni tranbär? Så häftigt, har aldrig sett dom live. Jag köper alltid tranbär på hösten för dom är så vackra, bara det!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Tror aldrig jag smakat färska tranbär, finns inte så många i Skåne! Hittar jag färska i nån affär ska jag definitivt köpa.

  SvaraRadera