tisdag 20 september 2011

Tomatskörden är bärgad...

Nu vågar jag inte vänta längre med att plocka in tomaterna från växthuset. I förra veckan var det bara 3 grader varmt en morgon så i helgen plockade vi in det mesta från växthuset. 


Nu gäller det bara att vänta på att de små gynnarna ska mogna. Jag brukar ställa en glasskål fylld med omogna tomater i köksfönstret och så mognar de eftersom. Det kan ta ganska lång tid så vi kommer att ha tomater långt in i oktober... Enligt min mening kan man aldrig få för mycket tomater eftersom de fungerar i det mesta. ;0)


Jag odlade dessa sorter i år: Black Russian, Moneymaker, Tiny tim, Marmande, Garderners Delight, Gold nugget och så en plommontomat och en plommonkörsbärstomat som jag köpt på ICA och tog fröer ifrån. Det fungerade över förväntan och till nästa år kommer jag helt klart att göra om det lilla försöket. Då vet man ju dessutom redan hur tomaterna kommer att smaka!

Anna

7 kommentarer:

 1. Oh så härligt och GOTT med egna tomater. Önskar jag kunde ha egna men är borta för mycket på sommaren för att de ska klara av det!

  SvaraRadera
 2. Oj då kanske jag också ska plocka ner mina, jag har massor som sitter kvar och inte är mogna efter denna sommaren. Tack för tipset om vasen och lägga dom i vid fönstret.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Mmm, härligt att ha egna tomater långt in på hösten med. Här hemma hann de sista frysa tyvärr, men vi hade inte så många plantor i år heller.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 4. Mina är fortfarande kvar ute ... men jag borde nog bärga min skörd snart också för det är massor med tomater kvar. Jag äter dem som godis här hemma. Så gott! :)

  Jag önskar dig en fortsatt fin kväll!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 5. Jag tog också in våra tomater från vårt lilla "växthus", alla 5 stycken tomaterna...

  Här blev det mesta i odlingsväg försenat i våras så fler tomater hinner det inte bli i år, tyvärr. Är lätt avensjuk på din korg med tomatskörden i : )

  SvaraRadera
 6. Gick just och funderade på när det var dags att skörda innan frosten... Så det får nog bli vilken dag som helst. Typ i dag :o)

  Igår var det en artikel i tidningen om höns och deras beteende i samband med äggproducering. Tänkte på dig och din längtan efter ägg ;o) Här kan du läsa mer: http://www.liu.se/liu-nytt/pressmed/arkiv/1.17372?l=sv


  Må gott!

  SvaraRadera