fredag 16 september 2011

Citron

Nu börjar det kännas ordentligt kallt i luften på mornarna så citronerna ska få flytta in. Jag brukar ta in dem i värmen ett tag på hösten innan de får flytta vidare till sin vinterförvaring i torpet. 


Eftersom jag missade att ge citronerna så mycket näring som de behöver i somras så de har en del gula blad. Jag ska pyssla om dem lite extra inomhus nu för att de ska vara rustade att klara vintern bättre och dessutom vill jag hinna njuta av mina citrusträd ordentligt innan de ställs undan för vintern.


Jag har hört att man kan använda vanliga lysrör som växtbelysning under vintern. Är det någon av er läsare som vet om det stämmer? I torpet är det svalt under vintern men en aning mörkt... Det skulle nog behövas någon tillskottsbelysning, men jag har ingen lust att kasta ut en massa pengar i onödan på dyra växtlampor.


I helgen ska jag börja göra höst i trädgården. En inte helt obehaglig känsla måste jag erkänna... ;0)

Anna

8 kommentarer:

 1. Det går bra med lågenergilampor också

  SvaraRadera
 2. Fina citroner och vackra bilder!
  Tycker fröken Dill

  SvaraRadera
 3. Fina citroner som du fått fram! Alltså jag är ingen expert på det här med tillskottsbelysning men själv har jag haft vanliga lysrörsarmaturer och det funkade...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Wow va häftigt med egna citroner,så stor dom ser ut:)
  Fina bilder .
  Ha en underbar helg.
  Kramen Anette

  SvaraRadera
 5. Så fint ditt citronträd är!
  Kul att kunna övervintra det!
  (Jag är värdelös på sådant...)

  Ha en fin fredag!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 6. Ljuvliga citroner! Och jag håller med, det är nästan lika mysigt att avveckla trädgården på hösten som att väcka den på våren. Fast med betoning på nästan! ;)

  Ha en fin helg! Kram Hanna

  SvaraRadera
 7. Hej! Det fungerar alldeles utmärkt med lysrör, men de riktar inte ljuset på samma sätt som en växtlampa så man kan behöva fler för att få samma ljus.

  Härligt med egna citroner.

  SvaraRadera
 8. Meen, vilken fin blogg du har. Duktig med kameran och ser verkligen d vackra!
  Tittar in fler gånger!
  //PIlla

  SvaraRadera