måndag 18 juli 2011

Mardrömmar av lavendel

Oj, vad less jag är på lavendel just nu! Jag har börjat sätta ut mina små sticklingar längs med stenmuren som går vid köksträdgården och det är mååååånga sticklingar...

Ni kanske kan se det framför er... en grusgång kantad med ett hav av lavendel. Mmmmm, helt klart värt arbetet om de nu tar sig. Jag har läst att just lavendel trivs bäst på lätt, mager jord och det vill jag lova att de kommer att få där jag sätter ner dem. Grus blandat med lite planteringsjord är ju inte direkt drömmen för de flesta andra växter. ;0)


Freja har boat in sig här i familjen och räknas numer till en av bebisarna... Hon uppskattar i alla fall samma slags leksaker som lille Gunnar och har tuggat i sig mer än en napp. Knasiga, underbara hund! :0)


Den gamla parkbänken vid växthuset väntar tålmodigt på att få sina trasiga brädor utbytta. Någon gång när jag känner att jag har alldeles för mycket tid över ska jag ta tag i det och vem vet, kanske till och med kosta på mig lite färg. Vacker är den hur som helst!


Fågelbadet fick jag och Niklas i bröllopspresent av goda vänner. Jag har ingen aning om var det kommer ifrån men fint är det!Anna

9 kommentarer:

 1. Jag väntar med spänning på att se om dina lavendel tar sig. Är inne på att försöka mig på ett liknande projekt nästa år. Vi får se...
  Lycka till och ha en fortsatt härlig sommar!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 2. Vilken fin bild på Gunnar och Freja. Hade tänkt att ta sticklingar från mina lavendel, så det vore bra om jag fick höra lite mer i framtiden, om dina sticklingars öde!

  SvaraRadera
 3. Jag platerade massor av lavendelsticklingar längs min grusgång upp till entrén i våras och de har tagit sig jättebra. Lycka till!

  Ja visst är det härligt med valp? Min tuggar i sig allt som kommer i hans väg. Favoriter i trädgården är hallon, vinbär, lecakulor och tomatblad.

  SvaraRadera
 4. Vad härligt med en lavendelhäck, det skulle jag vilja ha hos mig också, så fint!!! Fågelbadet passar perfekt till den vackra soffan, klassiska ting som står sig över tid!!

  Stooooooooor kraaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 5. Det kommer att bli fantastiskt vackert med lavendeln!

  SvaraRadera
 6. Du kommer att tacka dig själv om något år, när du går där längs gången längs din lavendelhäck. Låter underbart!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Jag ser det verkligen framför mig!! Kommer bli urläcker runt ert vackra trägårdsland!! Vilka dofter!!

  Må gott! Kram Sanne

  SvaraRadera
 8. Det kommer ju att bli hutlöst fint! :)

  Jag önskar dig en fortsatt fin kväll!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 9. Precis som du skriver, det kommer att bli jätte fint.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera