onsdag 20 juli 2011

Man får inte vara dum...

då kan man bli ... hrm konsumföreståndare (!) sa alltid min pappa, som för övrigt var ica handlare under min barndom... ;0)

Lite samma känsla som att hålla på olika fotbollslag skulle jag tro...

Hur som helst så håller jag på att samla in fröer i min trädgård eftersom de blir klara. Förra året spenderade jag nästan 1000 kr på fröer och det är så onödigt när man lika gärna kan samla in de flesta själv...

Vissa av de gula lökarna börjar snart blomma och när de har blommat över tänker jag ta vara på fröna. Jag kanske är löjlig men det känns mer som om det är på "riktigt" när man till och med har skördat fröna själv...


Till våren kommer jag i stället att satsa pengarna på att skaffa riktiga växtlampor att ha inomhus så jag får knubbiga och välmående plantor i stället för de taniga stackarna som fick flytta ut i våras...


Tänk på att inte samla in fröerna förrän de har torkat och börjat släppa så smått när de står ute. Annars kan det hända att de inte har hunnit mogna ordentligt och därför inte kan gro.


Hur man viker fröpåsar kan du se här.

Charlotte med bloggen Cesars trädgård är duktig på att förklara hur man gör när man samlar in fröer... Titta in där och inspireras! :0)

Anna

6 kommentarer:

 1. Ja visst är det roligt att samla fröer!! Lyckas du även med pensser tror du?? Då antar jag man måste vara ute i väldigt god tid och ha bra värme och ljus. Kanske ska prova jag också, för fröerna på dom är ju fullmatade nu! Tack för en inspirerande blogg!
  Kram Barbro

  SvaraRadera
 2. Halloj,
  Men vad gullig du är som skriver så snällt och länkar till mig!!! Och precis idag, när jag tittar in - otroligt!!! Bra att du påminner mig, för nu ska jag hoppa rakt ut i växthuset och samla in rucolafröna som är klara och håller på att börja ramla ur sina skidor!
  Varm sommarkram du till dig, du goa!

  SvaraRadera
 3. *hahaha* Helt rätt. På riktigt är det när allt i cirkeln är hemmagjort-grott :D

  SvaraRadera
 4. Duktigt! Det ska jag försöka mig på!

  SvaraRadera
 5. Det är tillfredsställande att göra det hela vägen, jag samlar också numera!
  Agneta kram

  SvaraRadera