lördag 30 juli 2011

Jag begär inte så mycket...

Ett växthus, ett orangeri och så en rejäl köksträdgård är väll varje människas rättighet? När jag nu har 6 citrusträd (läs småååå buskar), ett olivträd, och åtskilliga fikonträd är det inte mer än rätt och riktigt att man också har någon stans där man kan förvara dem under vintern, eller hur?


Hmmmm... ska ta och fråga min käre make om han inte kan snickra ihop något sådant här. Han måste i och för sig först göra klart verandan och taket till vårt torp som läcker in, men sen!!! ;0)


Skillnaden mellan ett orangeri och ett växthus är att orangeriet är minst 10 grader varmt hela året. Tanken är ju att man ska kunna vinterförvara medelhavsväxter som är vana vid lite mer modesta temperaturväxlingar än vi har här i norr... Om man sedan väljer att ha en av väggarna helt uppmurad med tegel och ett vanligt tak för att kunna hålla värmen lättare, må så vara...Nu ska jag bara försöka få tag på riktigt mycket gammalt tegel så min dröm kan bli verklighet om några år. Det gäller att planera framåt i den här branschen! ;0)

Bilderna är lånade från nätet...

Anna

8 kommentarer:

 1. Planeringsstadiet är ett bra steg. När det gäller att få med sig sin andra hälft så får man ta fram sin kvinnliga list. Det brukar gå, men ett orangeri, där skulle inte ens min kvinnliga list hjälpa;)

  Men jag drömmer om ett stort växthus ja, men mur av tegel runtom. Jag befinner mig i drömstadiet ja

  Kram Teres

  SvaraRadera
 2. Ja, planering är ju halva nöjet! Hoppas du får ditt orangeri en dag, men det tror jag då! Kram!

  SvaraRadera
 3. Härliga inspirationsbilder! Planer måste man ha!!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Det blir säkert riktigt fint - nån gång i framtiden ;) Det gäller att hålla drömmarna vid liv!!

  ...gillar också riktigt gammalt o slitet tegel med mycket historia :)

  Kram från Australien♥

  SvaraRadera
 5. Ja om man skulle övertala mannen att teglet som ska bli golv i växthuset kanske skulle bli en vägg i ett orangeri!!! Näää, det kommer aldrig att gå!! Men jag är glad att jag har det gamla fina teglet!!/Christina

  SvaraRadera
 6. Jättefina inspirationsbilder!!! Klart man ska ha drömmar!! Och vem vet, om några år kanske det uuuunderbara orangeriet är en verklighet!!!

  Stoooooooooooooor kraaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 7. Ja något av dessa fina små hus skulle man ha....

  SvaraRadera
 8. Önskar en fortsatt skön Augustidag,,kram

  SvaraRadera